Павлин Петров, БАЗ: За някои помощите от държавата се оказаха кредити

Павлин Петров, БАЗ: За някои помощите от държавата се оказаха кредити
A A+ A++ A

Първата стъпка за облекчаване на противоепидемичните мерки влезе в сила от днес. Тя дава възможност на всеки собственик на обект с обществено предназначение да допуска лица без „зелен сертификат“.

Изискването за такъв документ, обаче, остава за персонала. „Добре е, че отпада „зеления сертификат“ за клиентите, но не е правилно, че продължава да се изисква от служителите“, коментира пред Радио София Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

Той изтъкна, че най-големите трудности в бранша са свързани с високата цена на тока и това, че компенсациите от държавата не са достатъчни.  Писмо на БАЗ до президента Румен Радев е посочен и проблема с проверките от страна на Националната агенция по приходите във връзка с оборотите и помощите от 2020 и 2021 година. В някои случаи се налага да се връщат пари заедно с лихви, заради грешки от страна на НАП, каза още Петров.

От бранша искат да не се разширяват синята и зелената зони за платено паркиране в столицата, защото така клиентите бързат да напуснат съответното заведение и се ограничава потреблението.

До този момент на отвореното писмо до президента отговор няма.

#БАЗ #ковид сертификати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"