Започва изтегляне на българите от Украйна

Започва изтегляне на българите от Украйна
A A+ A++ A

Реакцията на посолството ни в Киев не може да се нарече неадекватна. 4 автобуса пътуват към украинската столица, за да евакуират българите там. Това каза в ефира на bTV директорът на пресцентъра на външното ни министерство Митко Димитров, след като наши сънародници се оплакаха от действията на мисията ни в Киев. 

Той добави, че от Одеса ще тръгнат 130 души, които  са уведомени и знаят графиците на тръгване. Начините на преминаване и часове на тръгване стават ясни на място, поради съображения за сигурност. Това се налага, тъй като през вчерашния ден е имало инцидент с въоръжен мъж, стана ясно от думите на Димитров. От думите му стана ясно, че има план за евакуация и по въздух. 

Димитров уточни, че мисията ни в Украйна в момента е в ограничен състав, но се работи и прави всичко възможно, всеки, който пожелае съдействие, да го получи.

Припомняме, че часове след руската атака в Украйна стана ясно, че България ще евакуира над 4000 български граждани от Украйна, които са поискали защита у нас в първите няколко часа от началото на започналата война. От думите му се разбра, че освен всички свои граждани в нападнатата държава България е готова да приеме и украински граждани. Същевременно обаче български граждани алармират, че с часове не могат да се свържат с българското посолство в Киев.

Около 14.15 ч. вчера над 300 български граждани бяха потърсили помощ за евакуация от Министерството на външните работи.

#българи #Украйна #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"