Хърватин съди Анджелина Джоли за плагиатство

Хърватин съди Анджелина Джоли за плагиатство
Хърватски журналист обвини Анджелина Джоли, че в първия си режисьорски филм е изплагиатствала негов роман. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Хърватски журналист обвини Анджелина Джоли, че е изплагиатствала негов роман.

Малко преди излизането на първия режисьорски филм на американската актриса за конфликта в Босна, журналистът Джеймс Дж. Брадок, познат още под името Йосип Дж. Кнежевич, обвини Джоли, че е изплагиатствала историята от негов роман, съобщава БГНЕС.

Сценарият на филма „В земя на кръв и мед“ бил заимстван от един от неговите романи, излязъл през 2007 г.

Филмът на Джоли разказва историята за невъзможната любов между сръбски войник и жена мюсюлманка по време на войната в Босна в началото на 90-те години на миналия век.

„Нейната идея е просто преправена версия на моя роман... Не може да става въпрос за съвпадение. В моята книга главната героиня е непрекъснато измъчвана и изнасилвана от войници в лагера... Във филма главната героиня също е непрекъснато изнасилвана от войници“, заяви журналистът.

За момента Джоли не е коментирала обвиненията, но хърватският журналист вече е завел иск срещу компанията GK Films, която продуцира лентата. Нейната премиера в САЩ ще бъде на 23 декември.

#журналист #Анджелина Джоли #филм #сценарий #роман #Джоли #премиера #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"