По-малки добавки за част от пенсионерите през март

По-малки добавки за част от пенсионерите през март
A A+ A++ A

Изплащането на пенсиите и добавките към тях за март 2022 г. ще се извърши в периода между 7-ми и 21-ви март. Едновременно с тях се ивършват и допълнителни плащания, които не предствляват пенсии или добавки и, които не са вид осигурително плащане, но са установени по реда на изплащане на пенсиите, предупреждават от НОИ.

Добавка от 60 лв., отпусната с цел подпомагане на пенсионерите по време на извънредната епидемична обстановка, добила популярност като „ковид добавка“ тя ще бъде изплатена на всички пенсионери в еднакъв размер.

Разликата между дохода от пенсии през януари 2022 г. и дохода от пенсии от декември 2021 г., с включените в него COVID добавки. Тази разлика е изчислена индивидуално за всеки отделен пенсионер, в случай че сумата от месечния размер на пенсията по разпореждане или сбора от пенсиите, преизчислени от 25 декември миналата година, заедно с добавките и компенсациите, включително и с COVID добавката от 60 лева, се оказва по-малка от сумата от месечния размер на пенсията или сбора от пенсиите преди преизчисляването, заедно с добавките и компенсациите, включително и с изплащаната COVID добавка, която беше в размер от 120 лева.

Така изчислената разлика, която се отнася за март, ще бъде изплатена заедно с мартенските пенсии т. г.

НОИ припомня, че с пенсиите през февруари бе изплатена и разлика, която се отнася за първите два месеца на т.г., докато сега тя ще бъде само за един месец. Поради това е възможно да има различия в изплатените компенсации към пенсиите за февруари и март 2022г.

#пенсии #добавки #НОИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"