Стефан Тафров: Ако падне Одеса, то следващият град ще е Варна

Стефан Тафров: Ако падне Одеса, то следващият град ще е Варна
A A+ A++ A

Войната трябва да спре. Това заяви Севлиевски в ефира на Нова телевизия и добави, че Зеленски вече е световна звезда и пример за подражание на милиони хора.

Русия затъва все повече в Украйна, войната трябва да спре. Иначе ще има масово страдание за уктраинските граждани. Ще има вероятно и бамбардировки от въздуха, заяви Стефан Тафров, дипломат и бивш посланик в НАТО.

По думите на Севлиевски, ако падне Одеса, то следващият град ще е Варна.

Попитани за кометар за случилото се вчера на Шипка със снежната топка по премиера Кирил Петков, то Тафров коментира с думите: това са хора, които обичат повече Русия и не обичат въобще България. Това място е свято и не може да има подобни постъпки там.

Дошъл е момента за изгонването на г-жа Митрофанова от България, тя трябва да бъде обявена за "персона нон грата". Нейната работа е тук, за да поддържа връзки с официалните власти, дори и да се наложи да си размести програмата. Много страни от ЕС свалиха нивото на дипломатическите си отношения с Москва без посланиците на Русия да ги наричат подлоги. Който и да е посланик няма право да обижда гражданите ни и трябва да се извини. Точка, заяви още Тафров.

Севлиевски заяви, че Европа е различна. "Обединена е, НАТО вече не е в клинична смърт. Германия е различна", заяви още той.

"Макрон ще бъде преизбран, защото се обяви срещу Путин. Тъжното е, че само в България си позволяват да обичат повече Русия от България", каза още Тафров.

Последвайте Novinite.bg в Instagram и Facebook

#Черно море #Русия #война #България #Одеса #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »