Путин спря Фейсбук-а в цяла Русия

Путин спря Фейсбук-а в цяла Русия
Pixabay.com
A A+ A++ A

Руският интернет регулатор Роскомнадзор постанови блокирането на Facebook в цяла Русия и обвини социалната мрежа в дискриминация на руски медии, предадоха световните агенции.

"Бе взето решение да се блокира достъпът до Facebook още от днес", се казва в съобщение на Роскомнадзор в Телеграм.

Според регулатора има 26 случая на дискриминация срещу руски медии от страна на социалната мрежа от октомври 2020 г. досега. Като пример се посочва ограниченият във Facebook достъп до подкрепяни от руската държава телевизионни канали, като Ар Ти, и до руската агенция РИА Новости.

Ръководството на социалната мрежа осъди решението на властите в Русия да блокират достъпа на руски потребители до съдържанието й, тъй като това "заглушава милиони" мнения. Това се казва в позиция на ръководството на Facebook.

„Скоро милиони обикновени руснаци ще се окажат откъснати от достоверна информация и няма да могат да изкажат мнението си“, смята Ник Клег, вицепрезидент по глобалните въпроси в Мета, компанията-собственик на Facebook.

„Ще продължим да правим всичко възможно, за да възстановим нашите услуги, така че те да останат достъпни за хората в Русия, за да могат безопасно и сигурно да се изразяват и да се организират за действие“, каза още Клег.

Източник:БТА/ БГНЕС

#Путин #Русия #Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"