Костадинов: България се управлява от национални предатели и страхливци

Костадинов: България се управлява от национални предатели и страхливци
A A+ A++ A
"България се управлява от национални предатели и страхливци, които искат отмяна на Националния ни празник 3 март". Това заяви на брифинг председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

По думите му "за нашето правителство не са важни българите в Украйна, а са важни евроатлантическите ни ангажименти".

Относно забраната му да посещава Украйна, Костадинов потвърди, че има черен печат за 10 години. "Българските служби направиха опит за убийство не само към мен, но и към нашите сънародници в Украйна. Всичко това се случи, защото някой в България е решил да разчиства вътрешнополитическите си сметки на външнополитически терен", допълни той.

"Още вчера беше изнесена информация, че правителството планира да закупи 1,5 млн. тона пшеница за осигуряване хранителните запаси на населението. Считаме, че Държавния резерв би следвало да осигурява запаси от суровини и стоки от първа необходимост в такова количество, което да дава една сигурност, че ако се получи тежка криза, може да разчитаме на държавата да ни помогне. У нас възниква съмнение дали стоки, суровини и запаси от държавния ни резерв могат да осигурят безопасността на населението, ако се наложи. Преди 3 дни излезе информация, че някой се опитва да краде от държавния резерв в Горна Оряховица.Имаме съмнение, че е възможно да не бъдат уведомяване разследващите органи за подобни липси от държавния резерв. Надяваме се да има проверки на хранителните стоки, горива и запаси", заяви заместник-председателя на партия "Възраждане" Петър Петров.

По думите му от партията ще изискат извършването на такива проверки и ревизии. 

Припомняме, че Украйна е сложила черен печат и е забранила на лидера на партия "Възраждане" да влиза в страната в следващите 10 години. 

Костадинов е бил на планирано пътуване в Тараклия, Молдова, където се е видял с български граждани. Решил е да отиде и в Болград, за да посети паметника на българските опълченци и православна църква. С него е бил Иван Паслар, председател на районния съвет на район Тараклия. Според него че задържането му крие риск за хората, с които се е срещал. 

 

#Костадин Костадинов #Украйна #Русия #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »