Привържениците на Ботев Пд описаха зловеща случка и обвиниха МВР: Можеше болниците да са пълни

Привържениците на Ботев Пд описаха зловеща случка и обвиниха МВР: Можеше болниците да са пълни
A A+ A++ A

Феновете на Ботев Пловдив скочиха остро на МВР, обвинявайки органите на реда под тепетата, е не само си затварят оите за изстъпления и активни мероприятия на ултраси на градския враг Локомотив, а и ги толерират. Един полицай дори бе посочен поименно. Привържениците на най-стария клуб у нас описват зловеща случка от часовете преди дербито с втория по популярност и успехи тим от Пловдив и разкриват, че пълни болници и спешни отделения са избегнати по чудо. Те коментираха ситуацият отпреди няколко дни с арестуваните преди дербито фенове на Ботев. Публикуваната позиция в социалната мрежа публикуваме без редакторска намеса:

"На 5.03.22 станахме свидетели на пореден случай на активно мероприятие на пловдивската полиция и нейните дружки от задния двор на ВСИ. Ето какво видяха присъстващите с очите си.

В продължение на половин час един от изявените членове на черно-бяла фен фракция обикаля с автомобила си в близост до заведението, в което са се събрали феновете на Ботев Пловдив. Автомобилът умишлено е шофиран от жена му, която отлично знае какво се случва - мъжът е в постоянна телефонна връзка със своите приятели от същата фен фракция, които през това време организират атака срещу феновете на Ботев (с кого и в колко е говорил лесно може да се провери при желание от страна на МВР, но такова очевидно липсва за пореден път). Всъщност, ако въпросният план бе сработил сега хирургиите щяха да са пълни с десетки потърпевши, сред които и деца, а заведението щеше да бъде изпотрошено.

За да предотвратят подобен сценарий част от бултрасите решават да спрат акцията и наглия “агент”, който вече е паркирал срещу заведението и продължава да снима и да докладва колко човека влизат там.

И тук идва моментът да споменем активното мероприятие от страна на полицията, която до този момент обвинява само и единствено феновете на Ботев. Докога фенските пристрастия ще са водещи сред МВР, вместо търсенето на истината? Очевидно е, че цялата акция е целенасочена към бултрасите, от които са арестувани десетки момчета на различна възраст и на случаен принцип. Нещо повече - арестувани са хора, които доказано са били на работа по време на случката и пристигат в заведението часове по-късно. Още по-странно е как същите са разпознати като нападатели от "набитата" и как без абсолютно никакви други доказателства им се повдигат обвинения. Дали пък някой не е подсказал кой точно трябва да се посочи? Дали всъщност тя е набита и дали медицинското й свидетелство доказва нейните травми?

Дали изобщо жената е на мястото случайно или е била там умишлено, за да осигури безпроблемно бягство и алиби на своите дружки след планираната атака? Случката потресаващо много напомня за недалечния инцидент в Солун, когато един достоен млад българин бе прегазен умишлено от жена, която по същия начин гравитира около крайни фенове на ПАОК Солун.

За десерт точно преди началото на дербито мвр решава да покаже активност и целенасочено разваля празника по случай отбелязването на 110 годишнината на най-стария футболен клуб в България с конфискуване на 250 факли. В същото време се допускат в сектора за гости доста повече от 200 души, колкото са отпуснатите билети, а черно-белите ултраси, които рушат сектора не са арестувани. За пореден път ставаме свидетели на двоен аршин от страна на пловдивската полиция. Редно е да припомним за безчинствата години наред на един ултрас-престъпник в униформа, който май вече е на път да бъде заменен от друг. Нас не ни е страх от подобни карикатури, но истината трябва да излезе на яве!

Главен инспектор Красимир Антонов - Вие ли сте новия Атанас Качаков?"

#Ботев (Пловдив) #МВР #Красимир Антонов #атанас качаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »