Апаш сви 350 000 лева и много злато от къща в Банско докато празнуват 8 март

Апаш сви 350 000 лева и много злато от къща в Банско докато празнуват 8 март
A A+ A++ A

Около 350 хиляди лева и златни накити, чието количество е в процес на установяване, са откраднати от частен дом в Банско, съобщиха от МВР - Благоевград.

Сигнал за кражбата е подаден на 8 март и по него работят полицейските служители от Банско. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Парите и златото са били скрити в специален тайник в дома на бизнесмена и собственик на механа в курортното градче Лазар Дурчов, съобщава "Струма".

Предполага се, че крадците са знаели точното местонахождение на тайника, тъй като са го намерили секунди, след като са проникнали в жилищните етажи над механата, през балконска врата на дома му.

В същото време в заведението е имало клиенти, които са празнували 8 март. Кражбата е била разкрита от собственика, който се качил до дома си за кратко и открил празния тайник.

Припомняме ви, че през октомври 2020 г. крадец отмъкна близо 1 милион лева и злато, скрити в камината на ямболския бизнесмен Милен Иванов. Три месеца по-късно 44-годишният извършител бе задържан при мащабна полицейска операция.

#Банско #кражба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"