ПП поиска службите да осветлят случая с "опасния" за нац. сигурност К. Костадинов

ПП поиска службите да осветлят случая с "опасния" за нац. сигурност К. Костадинов
A A+ A++ A

От „Продължаваме промяната“ поискаха информация от службите защо български депутат е с черен печат и има ли рискове за националната сигурност. Декларацията от името на парламентарната група беше прочетена от Росен Костурков от трибуната на Народното събрание.

Ако в Народното събрание има хора, които прокарват интереси на чужда държава, то смятаме, че това е истинска заплаха за България, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“.

Преди два дни, след завръщането си от украинския град Болград, лидерът на партия "Възраждане" и народен представител Костадин Костадинов обяви, че Украйна му е сложила черен печат и му е забранила да влиза в страната в следващите 10 години.

Костурков отбеляза, че с особена тревога следят новините в последните дни за случващото се в Украйна. „С още по-голяма тревога разбрахме новината, че български депутат е бил задържан, екстрадиран и с черен печат в паспорта си за десет години.

Не ни е известно в историята на НС да е имало друг такъв случай, в който народен представител да получи черен печат, т.е. забрана за пребиваване в свободна и демократична държава", каза Костурков.

От „Продължаваме промяната“ биха искали да се изясни с каква информация разполагат българските служби относно този народен представител и на база на какви съмнения службите от Украйна са стигнали до това крайно решение.

"Има ли рискове за националната сигурност, ако български депутат с имунитет и достъп до секретна информация е обект на подобни враждебни действия от друга държава?

Какво правят ДАНС, Държавна агенция "Разузнаване", военното разузнаване и МВР и дали информацията, с която разполагат, е по-всеобхватна от изнесената в публичното пространство?", питат още от политическата сила. Ще зададем тези въпроси и бихме призовали ръководителите на тези служби да информират НС в най-спешен порядък, каза Росен Костурков.

България не е във война, но водените в непосредствена близост до нашите граници военни действия ни карат да вярваме, че българските граждани заслужават всички отговори за рисковете към националната сигурност, допълни депутатът от ПП. 

#ПП #Костадин Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"