ИТН настоява в декарация зелените сертификати да отпаднат

Политика | 9 март 2022, сряда / 16:59| Показвания:



От ПП "Има такъв народ" излязоха с декларация във връзка с действието на зеления сертификат и другите противоепидемични мерки.

Ето и целия текст:

Уважаеми Дами и господа,

Настъпващата хуманитарна криза и бежанска вълна, резултат от военните действия на територията на Украйна изместиха напълно като медийна тема епидемиологичните мерки и зеления сертификат, определящи в голяма степен начина ни на живот в последните 2 години на пандемия от COVID-19. 

Независимо от факта, че броя новозаразени непрекъснато намалява, както и отменянето на почти всички мерки в останалите европейски държави, у нас продължава действието на зеления сертификат, както и на тестове и карантиниране на влизащите в страната. Всичко това усложнява излишно както функционирането на училищата и множество социални дейности, така и всички мероприятия за настаняване на пристигащите в страната бежанци от Украйна. От днес и в съседна Румъния отпадат тези мерки.

Настояваме за незабавно отменяне на зеления сертификат като фактор за изпълняване на определени дейности, както и за отменяне на всички гранични тестове за COVID-19, усложняващи излишно и без това сложната ситуация и напрегната обстановка.

09.03.2022 г.                                                                                              

С уважение: 

Андрей Чорбанов


Тагове: ИТН, зелени сертификати, ковид мерки, декларация

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси