"Мухтаров" съветва: Как да изберем правилната климатизация за дома

"Мухтаров" съветва: Как да изберем правилната климатизация за дома
A A+ A++ A

В разгара на зимата сме и въпреки тук-там някой по-висок градус все още трябва да мислим за отоплението. Но трябва да мислим и как отоплението да бъде все по-ефективно на фона на непрестанно растящите сметки за ток. Затова трябва да изберете внимателно на какво отопление ще заложите за вашия дом. За целта трябва да знаете някои важни детайли преди да направите избор за климатизацията на жилището или офиса.

Съвременните технологии и пазара предлагат голямо разнообразие от възможности за отопление и охлаждане на дома, офиса, хотела, бизнес сградата и т.н. Освен различните функции, които улесняват нашето ежедневие, както вече споменахме, изключително важна е и енергийната ефективност на климатика, за да можем да оптимизираме разходите за ток. Това допълнително затруднява избора и все по-често в стремежа си да спестим, всъщност избираме уред, които ни излиза по-скъп във времето. За да направим избора ви по-лесен и да обяснят разликите между различните видове климатична техника и техните предимства се обърнахме към експертите на „Мухтаров“, които да ни разкажат за всичко това на достъпен и разбираем език.

1. Конвенционални климатици

Тези климатици са с опростен тип технология. Предпочитани са предимно поради ниската цена за първоначална инвестиция. Препоръчват се за помещения с ниско натоварване и за краткосрочна употреба, защото са изключително енергоемки. Именно този техен недостатък във времето излиза скъпо на клиентите, за сметка на ниската първоначална инвестиция.  

2. Инверторни климатици

Инверторните климатици са следващо технологично стъпало. Техните предимства са в иновативната технология, благодарение на която се намалява потреблението на електроенергия. Също така те са с куп екстри за повече комфорт на потребителя. Изключително подходящи са за отопление и охлаждане на домакинства и офиси. Не е за пренебрегване и функцията „изсушаване“, особено в райони с по-висока влажност на въздуха.

Световният лидер на климатична техника GREE предлага инверторни климатици, които са премиум клас, на изключително достъпни цени. Патентованият G10 инверторен мотор на GREE, спомага за намаляване на разхода на електрическа енергия до 60% и запазва производителността на климатика до 100%. Ползите са още по-висока енергийна ефективност, ниски шумови нива и широк работен температурен диапазон. Климатици GREE стандартно са оборудвани и с куп екстри, за които не се налага да доплащате допълнително. Вижте инверторните климатици GREE тук.

3. Мулти-сплит системи

Мулти-сплит системите са съставени от едно външно тяло и няколко вътрешни тела. Те са изключително подходящи за обекти, при които е ограничено пространството за монтаж на външни агрегати, тъй като при тях се използва един мощен агрегат, който да захрани до четири вътрешни тела. Благодарение на високотехнологичното електронно управление на този вид системи сборният капацитет на вътрешните тела може да надхвърля капацитета на агрегата с до 30%.

Основният недостатък на този тип системи, сравнени с моно-сплит системите, е, че при проблем с външното тяло, всички вътрешни тела, които се захранват от него, спират работа. Затова е много важно при избор на такъв тип системи да се доварявате само на доказани марки и сертифицирани фирми за монтаж на съоръжението. Климатичниятгигант GREE е с доказано качество на продуктите, а ние от „Мухтаров“ сме сертифициран представител на марката. Имаме дългогодишен опит в монтажа на мулти-сплит системи и напомняме, че редовната профилактика може да ви предпази от скъпо струващи ремонти.

4. Въздушна термопомпа VERSATI от GREE

Въздушните термопомпени системи VERSATI са високоефективно решение за отопление, охлаждане и битова гореща вода. Изключително подходящи са за монтаж в еднофамилни къщи, апартаменти, мезонети и др. с площ до 400 кв. метра. Голямо предимство на термопомпeната система VERSATI е, че може да избирате между различни вътрешни тела – вентилаторни конвектори, радиатори, подово отопление. Това означава, че термопомпeната система VERSATI от GREE може да бъде адаптирана и към вече съществуващи отоплителни инсталации, за подобряване на енергийната ефективност. Термопомпите VERSATI са икономични и инвестицията си заслужава в дългосрочен план. Тези системи могат да бъдат използвани съвместно със слънчеви колектори, които ефективно да подпомагат, както подгряването на горещата вода, така и отоплението.Може да разгледате видовете термопомпи VERSATIтук.А повече внимание за термопомпите VERSATI от GREE, ще отделим в някои от следващите статии.

Ако искате да научите за предимствата на касетъчния тип климатици, за каналните климатици или за VRF системите на GREE, предлагани от GREE Shop Varna и „Мухтаров“ ООД, прочетете тук.  

Какъвто и избор да направите, не забравяйте, че от изключително значение за безпроблемната работа на системата е качественият монтаж. Затова се обръщайте винаги към лицензирани фирми. От „Мухтаров“ ви съветваме, да проверявате и избирате монтажните фирми, също толкова внимателно, колкото и самите продукти. А при нужда винаги може да се обърнете за безплатна консултация към специалистите на „Мухтаров“ ООД на телефон 0700 70 880, на сайта www.muhtarov.comили на място в GREE Shop Varna на бул. „Сливница“ № 180 (сградата на Досев Импекс).

#„Мухтаров“ #климатици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »