Публиката в „Стани богат“ зъзне за 15 лв. на ден

Публиката в „Стани богат“ зъзне за 15 лв. на ден
A A+ A++ A

20 лева на ден получават по-младите статисти в предаването „Стани богат“, а пенсионерите висят поне 8 часа на снимки за 15 лева надница, пише „Уикенд“. Обикновено статистите са едни и същи, защото няма много желаещи, заради ниския хонорар и студа в студиото.

„Искате ли да сте сред публиката на „Стани богат? Това е вашият шанс да сте на живо в студиото, да усетите атмосферата, да сте част от играта когато играчът се възползва от спасителната линия „Помощ от публиката“. Набираме студийна публика, която да присъства и активно да участва в записите на следващи епизоди. Ангажираност - 8 снимачни часа, осигурен обяд (обедна почивка 45 минути) и вода. Хонорарът се изплаща в края на снимачният ден. Изпратете ни съобщение, ако вие или ваши близки проявяват интерес, посочете име, фамилия, възраст, телефон за контакт и ние ще се свържем с вас“ – гласи обявата на една от кастинг агенциите.

Зрителите на шоуто не спират да коментират, че публиката стои с якета и се вижда, че зъзне от студ, защото заради снимачната техника и прожекторите се налага да е по-студено в студиото. Хората, които ходят като статисти, обикновено работят това и могат да бъдат видени в „Съдебен спор“, „Стани богат“, „Референдум“ и в някои от сериалите, където също играят статисти.

Има доста желаещи, които се отказват, след като разберат, че си ангажиран цял ден за 20 лева, но повечето безработни пенсионери и студенти са доволни от припечелените с лесен труд пари, защо вкъщи няма да получат и толкова.

Все пак преобладават критиките заради мизерните хонорари, защото част от парите отиват в кастинг агенцията, вместо за публиката. Проверка показа, че някои агенции наистина злоупотребяват с хората, карайки ги да се снимат повече от 12 часа за жълти стотинки. Поинтересувахме се от обява за статисти в американска продукция и бяхме избрани.

„В 6 часа сутринта трябва да сте на линия. Обикновено снимките приключват до 18-19 часа, но не гарантираме, защото могат и да се проточат до след полунощ. Хонорарът е твърд - 40 лв за поне 12 часа снимки“ – заявиха ни от кастинг агенцията. Със сигурност американците не дават 20 евро за статист, а поне 50 евро, но по-голямата част от хонорара се взима от фирмата, набираща служители, коментират запознати.

#Стани богат #публика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"