Гришо разби мощен казахстанец и е на 1/8 финал в Индиън Уелс

Гришо разби мощен казахстанец и е на 1/8 финал в Индиън Уелс
A A+ A++ A

Григор Димитров се класира на 1/8-финал на тенис турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс след успех с 2:0 (6:3, 6:4) над казахстанеца Александър Бублик за малко над час игра. 

Двубоят започна отлично за Григор, който проби съперника си още при първия му сервис гейм. Бублик, който е известне с мощния си сервис, взе следващите си две подавания на нула, но и Димитров направи същото. До нови точки за пробив в първия сет не се стигна и така българинът затвори частта с 6:3. 

Във втория сет Григор отново започна с пробив, като този път трябваше да се потруди малко повече, като успя да стигне до брейк при третата си възможност. В следващия гейм се стигна до 40:40, но Димитров не позволи на Бублик да стигне до точка за пробив и спечели подаването си. И в този сет българинът не даде нито една възможност на казахстанеца да го пробие и взе частта с 6:4. 

На 1/8-финалите Григор Димитров ще се изправи срещу друг тенисист с мощен начален удар - Джон Иснър. Американецът победи Диего Шварцамн с 2:0 (7:5, 6:3). 

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »