Без винетки и тол такси за всички украински коли

Без винетки и тол такси за всички украински коли
A A+ A++ A

За нито едно моторно превозно средство с украински регистрационен номер не се събира пътна такса – е-винетка за леки коли до 3,5 т и тол за камионите и автобусите над 3,5 т, при ползване на републиканската пътна мрежа. Това обяви Агенция "Пътна инфраструктура", след като се появиха "тълкувания" по въпроса.   

АПИ припомня, че облекчението е одобрено с правителствено решение, което е в сила от 24 февруари  (първия ден на руската агресия в Украйна) и ще важи  до отпадане на необходимостта от оказване на хуманитарна и медицинска помощ  на хората, бягащи от войната. 

Тъй като очите на тол системата - камерите, снимат наред колите и подават информация за всички автомобили, които не са платили  винетна или тол такса, генерираните данни за "нарушения" на МПС-тата с украински номера след 24 февруари впоследствие се заличават, посочват от АПИ.  Така превозните средства могат да пътуват без риск за глоби - в България или при напускане на страната. Експертите на Националното тол управление са в постоянна връзка с колегите си от Агенция "Митници", които осъществяват последния контрол на превозното средство преди напускането на страната, за да няма недоразумения, уверяват още от пътната агенция. 

АПИ припомня, че в тол управлението  всеки ден от 8.00 до 22.00 ч. работи кол център за обслужване на потребителите. На телефон 0700 10 876 или на e-mail: info@bgtoll.bg всички граждани, в т. ч. и украинските, могат да получат необходимата им информация

#винетки #тол такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"