Иво Мирчев: Русия търпи черни рекорди по смъртност на войници и генерали! Путин може да спечели само с ядрена бомба

Иво Мирчев: Русия търпи черни рекорди по смъртност на войници и генерали! Путин може да спечели само с ядрена бомба
A A+ A++ A

Дясната ръка на Христо Иванов в ДБ - Ивайло Мирчев, който наскоро лично бе в Украйна и занесе термо дрехи на войниците, бранещи родината си, сега изнесе важни данни. Вижте какво написа депутатът:

Близо месец от пълномащабното нахлуване на руски войски в Украйна. Равносметката за Путин не изглежда никак добре - поставени са няколко мрачни рекорда, а митът за втората по сила армия в света е развенчан и осмян.

- Само за месец Русия "подобрява" рекорда за най-много жертви във всички войни, които е водила след 1945 г. - с Чечня над 12 000 жертви за общо 3 г.; В Афганистан 14 500 за 10 г.; С Грузия 71 загинали за 9 дни, а досега в Украйна между 7000 - 15 000 за по-малко от месец.

- Никога след 1945 г. Русия не е губила толкова генерали - 6 от общо 22 опериращи в Украйна. За сравнение САЩ за последните 30 г. са изгубили в битка един генерал.

- Безпрецедентни са загубите на бронирана техника (без танкове) - близо 1500 единици. Това е повече от всички загуби на САЩ, във всички техни войни и операции за последните 30 г.

- Над 500 пленени или унищожени от украинската армия танка. И то от модернизираните Т-72, Т-90 или "най-добрият в света" Т-14 "Армата". Русия има общо около 8000, като не се знае колко от тях са модернизирани и готови за влизане в битка.

- Близо 100 самолета и над 100 хеликоптера за 26 дни е абсолютен рекорд след 1945 г. И самолетите и хеликоптерите са от съветско време или съветски разработки, но произведени след 1992 г. Няма го митичния стелт СУ-57, който от над 10 г. "всеки момент е готов и влиза в серийно производство".

- Напредъкът на 200 000 армия за месец е практически нулев. Нито един голям град не е превзет, а войниците на Путин не могат да се приближат на по-малко от 70 км от Киев.

Ясно е, че Путин има само една възможност да опита да спечели тази война - използване на ядрено оръжие. Всички конвенционални опити ще завършат с още повече жертви и принудително изтегляне.

#Иво Мирчев #война #ядрена бомба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"