Топ лице на БНТ: Русия е терорист №1 в света, скоро кошмарът идва у нас

Топ лице на БНТ: Русия е терорист №1 в света, скоро кошмарът идва у нас
A A+ A++ A

Едно от най-разпознаваемите, обичани и интелигентни лица на БНТ - Георги Ангелов, зае твърда позиция срещу Русия и проявената от нея агресия. Всъщност, журналистът и преводач отдавна заклеймява Путин като терорист, но сега написа остър коментар и срещу ООН.

ЕТО КАКВО СМЯТА ГЕОРГИ АНГЕЛОВ:

ООН е пълен провал, точно както и саморазпусналото се през 1946 г. ОН. И как да бъде иначе, когато престъпниците стоят редом до своите жертви, терористите до тероризираните, блокира се всичко в Съвета за сигурност, разменят се нищо незначещи декларации... Русия е агресор, какъвто светът не помни от 1939 г., води чудовищна по своята несправедливост война, провежда политика на геноцид спрямо цивилното население в Украйна, в своето военно и стратегическо безсилие използва забранени от Женевската конвенция оръжия, поставя ултиматуми. А ООН, пропита от пагубно левичарство, просто заклеймява.

В момента се води битка за Европа. Единствената сила (а тя наистина е огромна), с която разполагаме, е НАТО. И е време вече НАТО да поставя ултиматуми! И е време България да престане да бъде вечния "троянски кон", вечното "слабо звено" и да заеме достойната твърда позиция.

Ако Русия не бъде спряна днес и върната там, където й е мястото, утре ще живеем в кошмар. Без никакви сантименталности и компромиси. Без никакви уговорки. Русия, която досега финансираше целия световен тероризъм срещу демокрацията, сега вече открито се заяви като световен терорист номер едно. А с терористи не се преговаря!

#Георги Ангелов #БНТ #ООН #Русия #тероризъм #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »