Борисов за ареста: Тарикат мъж не писка, арестуваха ме заради темата с Украйна НА ЖИВО

Борисов за ареста: Тарикат мъж не писка, арестуваха ме заради темата с Украйна НА ЖИВО
A A+ A++ A

Бойко Борисов твърди, че е бил арестуван миналата седмица, защото ГЕРБ е изразил готовност да подкрепи решение за подкрепа на Украйна. Това заяви самият той на брифинг седмица след като беше арестуван. Бившият премиер потвърди, че е призован за разпит в прокуратурата. „Естествено, че съм призован и вие знаете, изтече информация. Цялата работа е да ни развеждат като маймуни“, каза още Борисов.

"Във вторник тука беше посланика на Украйна и ние им дадохме пълна подкрепа. Казахме, че ако правителството внесе такова искане в парламента, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на следващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха. За да не може ако влезе такова решение в парламента, ГЕРБ да е обиден, възпален и да не го подкрепи.

Той направи уточнението, че все още ГЕРБ-СДС има намерение да подкрепи евентуално решение за Украйна. Може да сме обидени и огорчени, но евроатлантическата ни линия е ясна, за разлика от Христовци и Атанасовци, които крепят тази коалиция, която разбива държавата.

"Завариха ме на масата с децата. Претършуваха всичко. Започнаха от кухнята, дивани, чини, тенджури - всичко. По двора от там, после в помещението, в което спя - дрехи, чорапи, всичко долу. И върви един и снима, белким намерят нещо. Никога не съм имал златни кюлчета, никога Горанов не ми е донасял пари. Гаражи, мазета, до тавана и обратно надолу по двора", разказа Борисов за обиска на дома му в Банкя. "Треперих да не ми подхвърлят нещо, поне да бяха предупредили детето да не е там", допълни той.

"Премиерът Кирил Петков стана свидетел на човек, обвинен по закона Магнитски", допълни бившият премиер. "Те се сриват. Откраднаха газа, сега се чудят как да откраднат зърното. Заплашват младежкия ГЕРБ с пет години затвор. Те са в страх. Те ли предизвикаха опашките за олио в Белгия, в Гърция, опашките за горива в Белград и Скопие? Това ли ви е демокрацията и промяната", запита още Бойко Борисов.

От своя страна  Владислав Горанов, който също бе сред арестуваните миналата седмица, коментира сигналът на хазартния бос Васил Божков, по който е започнала операцията.

"През декември 2019 в МФ постъпи сигнал от Васил Божков, че определени хазартни оператори не прилагат закона и в държавата постъпват неточни данни. Тогава аз насочвам доклада към АДИФИ за проверка. На 28 януари първите данни са налице и те показват, че хазартните оператори наистина са отчели по-малки такси пред държавата. Две години след мен Асен Василев прави същата проверка, която няма как да установи друго. Опитът на висши служители от изпълнителната власт да се саморазправят с опозицията не е промяната, която се очаква от нашето общество", каза още Горанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова отново коментира как прессъобщението за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова се появява часове преди това реално да се случи.

Всички знаят в колко часа бяха извършени процесуалните действия, които съдът отказа да признае. Питам: това политическа бухалка и репресия ли е? Рашковото МВР да разпространява прессъобщения без да е намесена наистина европейската прокуратура и да няма арестувани лица, когато е разпространено съобщението, допълни тя.

По разпореждане на премиера и по негово свидетелство, министърът на МВР в нарушение на всякакви закони арестува лидер на най-голямата партия. Никой не казва кой ще поеме отговорност за провала на акцията. Кой носи отговорност за това, което се случи в четвъртък, запита Тома Биков, също депутат от ГЕРБ-СДС. Това е удар не само срещу ГЕРБ, а срещу европейската перспектива на България, добави той.

#Борисов #Украйна #война #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"