Зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев бе остранен от поста

Зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев бе остранен от поста
A A+ A++ A

Зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев е бил освободен от поста си днес със заповед на премиера Кирил Петков, съобщи правителствената пресслужба, без да посочва мотиви за решението.През последния месец обаче името на Добрев бе замесено в схеми за политически назначения в горските стопанства, които бяха представени от депутата от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев. След като критикува министъра на земеделието Иван Иванов, че не желае да предостави информация за назначенията в горските стопанства, Дунчев нападна лично Добрев заявявайки, че според него зам.-министърът на земеделието бил образът на задкулисието и той бил човекът, който спускал списъците с хора, които трябва да се сменят. Тогава Дунчев коментира, че докато Добрев е в министерството, няма никаква надежда за българските гори.

Въпросът за назначенията в горските стопанства доведе до напрежение и взаимни обвинения в задкулисие между коалиционните партньори от БСП и "Продължаваме промяната". Стигна се дотам, че от трибуната на Народното събрание Дунчев поиска съдействия от председателя на парламента Никола Минчев, за да получи документи от министъра на земеделието Иван Иванов (БСП). Те са свързани с назначения в Агенцията по горите през последните месеци, които според Дунчев са политически обвързани, а не експертни.

Атанас Добрев е дългогодишен служител в министерство на замеделието. Бил е съветник на председателя на Държавната агенция по горите, изпълнителен директор на Национален фонд "Българска гора", парламентарен секретар в Министерство на земеделието и храните, а от 2017 г. е зам.-министър в същото ведомство. През 2021 г. бе преназначен на същия пост в кабинета "Петков", пише "Дневник".

#МЗХГ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници