Алибегов: Отмяната на извънредната обстановка е грешка, пандемията не е свършила

Бизнес | 1 април 2022, петък / 14:15| Показвания:Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов определи като грешка отмяната на извънредната епидемична обстановка, а е на мнение, че е трябвало да остане.

“Зимата може да се наложи бизнесът да бъде ограничен и няма да бъде обезщетен по никакъв начин, защото държавата няма основание да го направи”, подчерта той пред БНТ.

По думите на Алибегов всичко ще е супер до септември-октомври и зимата може да се влезе в хипотезата като през ноември-декември миналата година. С отмяната на извънредната епидемична обстановка и махането на маските никой няма да се ваксинира от днес нататък, посочи Алибегов.

“Ние отдавна очаквахме да се случи да няма ограничения, но изненадващ е начинът, по който се случи – има ли пандемия, обявен ли е край на пандемията. Изненадващо е това, че се отмени извънредната епидемична обстановка”, поясни той

и допълни:“никой от СЗО не е казала край на пандемията, а дори ни предупредиха, че може да очакваме още. Хотелиерството и ресторантьорството ще се възстановяват в следващи години”.


Тагове: Алибегов, коронавирус, бизнес

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси