Руските шпиони се опитвали да влошат връзките ни с РС Македония

Руските шпиони се опитвали да влошат връзките ни с РС Македония
A A+ A++ A

Двама от тримата служители на ДАНС, заподозрени, че са шпионирали в полза на Русия, са работили в специфична посока - Западните Балкани да нямат европейско бъдеше и отношенията между България и Северна Македония да не бъдат добри. Това съобщи премиерът Кирил Петков в интервю за БТВ. Той каза, че е доволен, че ДАНС се е справила сама с проблема и че тези двама души няма да работят по този въпрос повече.

„Не се притеснявам от разпит от прокуратурата и ще дам цялата информация, с която разполагам, в момента,“ каза още Кирил Петков. Премиерът обаче за пореден път подчерта, че няма доверие на главния прокурор Иван Гешев. „Скрито обаче се надявам, че ще започнем да разделяме хората в прокуратурата и че ще има прокурори, които ще застанат на страната на народа“, добави той.

За Кирил Петков искането на прокуратурата да получи записите от входовете на МС не за ден, а за цял месец, граничи с престъпление и такива действия няма да бъдат толерирани. „Очевидно те искат да видят всеки, който се среща с министър председателя, и знаейки, че Министерски съвет е вече точка за контакт с европрокуратурата, искат да видят всички, които подават сигнали“, смята Петков.

Източник: "Сега"

Снимка: Фейсбук/МС

#руски шпиони #Кирил Петков #РСМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"