Протестите на МВР ще продължат

Протестите на МВР ще продължат
A A+ A++ A

„Нещата в МВР са силно изостанали. Това неминуемо ще се отрази върху сигурността на гражданите и мотивацията на колегите.  Обещаха много неща, които не се сбъднаха. Протестите продължават. Силно се надяваме в началото на седмицата да има диалог. Пропастта става много сериозна”. Това каза в студиото на NOVA Илия Кузманов, зам.-председател на СФСМВР. 

„Ако колега започне работа в районно полицейско управление, получава стая, стар стол и бюро. Всичко останало трябва да си осигури сам. Слава Богу още дават белезници и оръжия", поясни Кузманов.

Относно новината, че област Пазарджик е на първо място по престъпления в страната, а София – последна, той заяви, че е изненадан.

„Обяснението най-вероятно е в социално-икономически причини.Не се изненадвам, че в София има най-малко регистрирана престъпност. Правя уговорката, че има латентна такава, която е неизвестна за нас. Видеонаблюдението в столицата е добре развито и това дава отражение”, коментира зам.-председателят на СФСМВР.

Относно ръста на катастрофите у нас, Кузманов каза, че това се дължи на културата ни на пътя и лошата пътна инфраструктура.

 

#протести #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"