Владо Карамазов избухна срещу министъра на културата

Владо Карамазов избухна срещу министъра на културата
A A+ A++ A

Владо Карамазов изригна във Фейсбук срещу министъра на културата Атанас Атанасов, който в петък в ефира на БТВ съобщи, че отказва да сложи подписа си под протокола за избора на новия шеф на Народния театър.

"Това беше изключително нелепо изказване. За 2 минути толкова гафове. Да обявиш резултата в национален ефир, а да не го обявиш там където трябва по регламент?? Да обиждаш хора от кандидатите, без да имаш доказателства. Да говориш за своя подпис като за нещо вездесъщо. И нито едно от нещата, които изтъкна като проблеми от конкурса, да не се отнасят за кандидата с най-висок резултат.

Това написа в социалните мрежи актьорът, който преди дни спечели "Икар" за водеща мъжка роля.

Ето още от поста на Владо Карамазов:

Лошото е, че това е един човек малко след своето тийнейджърство и той изобщо не знае кой кой е. Наистина за 2 минути този министър ме разочарова. И то много. За младите хора съм, но тук...

Припомняме, вчера в ефира на БТВ министърът на културата Атанас Атанасов обяви, че още не е подписал протоколите за избора на нов директор на Народния театър "Иван Вазов" в София, пише epicenter.bg.

"От два дни в медиите се появиха публикации, че е избран нов директор на Народния театър - Васил Василев, и той получава вече поздрави от гилдията. Но директор всъщност няма", обяви изненадващо той

И продължи: "Има класиране, в което води Васил Василев. Но няма да подпиша, докато не съм сигурен, че сме изяснили всички обстоятелства - имам информация, че един от кандидатите е бил пиян, но е допуснат, съществуват и съмнения в зависимост и конфликт на интереси на членове на комисията", посочи скандалните факти министърът.

И поясни: Аз не съм си сложил подписа на протокола и няма да го направя, докато не изясним всички обстоятелства. Един член на комисията си е тръгнал преди края. Има съмнения за конфликт на интереси за членовете на комисията.

Обсъждат се всички алтернативи. Очаквам становище на нашите юристи. Когато разберем какво се е случило, ще решим. В момента директор няма и моят подпис не е сложен никъде“, каза Атанасов, с което взриви артгилдията у нас.

В конкурса, излъчван в интернет, се състезаваха също сегашният директор на първата ни сцена Мариус Донкин, актьорът и преподавател Сава Драгунчев, режисьорът Бойко Богданов (чието именно поведение пред комисията беше не особено адекватно)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници