БГ звезди възпяха храната

БГ звезди възпяха храната
A A+ A++ A

В последната седмица Анн-Джи бързо припомни за себе си благодарение на скандално видео и провокативна песен, носеща заглавието "Чукаме пържоли". "Реших да направя този "Кулинарен" музикален проект със 100 грама чувство за хумор, килограм ирония и 200 грама провокация", сподели самата изпълнителка пред "Телеграф".

Идея

Идеята за цялата песен и за заглавието й идват преди време, когато гледала нейни приятели момчета как чукат пържоли в кратки видеоклипове в Инстаграм. Те се забавляваха, като не спираха да повтарят: "Чукаме пържоли, чукаме пържоли", а бяха голи до кръста, което действаше доста секси. Мъж, който готви, направо ми е фетиш", отсича Анн-Джи. Решението й да възпее пържолите ни кара да си припомним, че едни от най- големите хитови на БГ звездите възпяват именно храна. А заговорим ли за пържоли, няма как веднага да не си спомним за песента на Радо Шишарката "Шопската салата", която се превърна в евъргрийн. Радо може да се похвали и с парче, озаглавено "Шкембе-чорба". Със същото заглавие проект има и ексцентричният Иво Димчев, който пък по време на пандемията успя да направи фурор с дуета си със 100 Кила , наречен "Баница". Тогава двамата дори караха феновете им да правят баница, а за най- сполучливите произведения с тесто имаше и награда. Килата може да се похвали и с песента "Сливенският кашкавал".

Банан

Актуалната през 90-те години фолкфурия Сани стана звезда буквално за една нощ, и то благодарение на парчето й "Ах, банана". Във видеото тя се заиграва с плода без свян. Малко по- късно тя издаде още една емблематична песен за храната - "На геврека дупката" . След всичките тези песни на кулинарна тематика Сани избяга от светското пространство за дълъг период от време, а днес може да бъде забелязана предимно по ретро фолкпартита. По същото време Руслан Мъйнов пък възпя прасетата и черешите.

Една от най- емблематичните песни си остава "Ближи си сладоледа" на Дони и Момчил, които навремето посъветваха да се насладим на леденото изкушение.

Към печените сладкиши пък се ориентира Папи Ханс с неговия най-голям хит "Кекс". "Много трудно е да бъдеш забелязан. И ако трябва да съм честен, бях напълно наясно, че това парче ще стане голям хит. Сега не го харесвам особено. Много трудно е да направиш такова парче. Който си мисли, че просто можеш да се разлигавиш и да направиш кекса, не е прав. Иначе щеше да има друго парче преди това, а то е първо по рода си" - така коментира летящия си старт Папи Ханс.

#бг звезди #храна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »