Легендарният треньор на Нидерландия Луис Ван Гаал призна, че се бори с рак на простатата

Легендарният треньор на Нидерландия Луис Ван Гаал призна, че се бори с рак на простатата
A A+ A++ A

Легендарният треньор Луис ван Гаал разкри, че е диагностициран с рак на простатата, но все още планира да води отбора на Нидерландия на Световното първенство по футбол в Катар след седем месеца.

„Играчите не го знаеха, криех от тях, за да не се затормозят", заяви 70-годишният футболист пред телевизия RTL, като добави, че вече е преминал 25 курса лъчетерапия, включително и нощем по време на тренировъчните лагери с холандския отбор докато футболистите спят.

Играчите "мислят, че съм в добро здраве, но не е така", каза Ван Гаал, който е започнал лечение миналата година след поставянето на диагнозата му през 2020 г.

"Това е част от живота ми", добави той в интервю по повод предстоящото излизане на филма за живота му, озаглавен "Луис".

"Минал съм през толкова много неща в живота си, през болести и смърт, вероятно съм станал по-богат като човек заради всички тези преживявания", каза Ван Гаал, който е трети мандат старши треньор на холандския национален отбор. Още в средата на деведесетте години жена му почина от рак.

Ван Гаал предизвика полемика миналия месец, когато определи решението за провеждане на Световната купа в Катар като "нелепо", обвинявайки ФИФА, че е била мотивирана единствено от "пари и търговски интереси".

Нидерландия поапдна в група А с домакините от Катар, Еквадор и Сенегал в петъчния жребий за Световното първенство по футбол през 2022 г. в Доха. Именно лалетата ще открият Мондиала с мач срещу Сенегал на 21 ноември от 12:00 часа българско време.

#Луис Ван Гаал #Нидерландия #рак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"