Хората на Слави се разсърдиха на ПП и напуснаха залата в НС! Петков с важни вести

Хората на Слави се разсърдиха на ПП и напуснаха залата в НС! Петков с важни вести
A A+ A++ A

Парламентарната група на „Има такъв народ“ демонстративно напусна пленарната зала на Народното събрание. Това стана, след като по предложение на депутата от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски се прие да отпадна точката от дневния ред, касаеща Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Става въпрос за проекторешението, което трябва да разреши разплащане по спорни договори за поддръжка на пътищата.

Предложението бе подкрепено от 108 депутати, 35 се въздържаха, а 35 бяха против.

Демонстрацията на ИТН стана пред очите на премиера и лидер на ПП Кирил Петков, който днес участва в парламентарен контрол.

Спечелилата най-много гласове политическа партия току-що бламира собствения си министър-председател, каза от трибуната зам.-шефа на ИТН Тошко Йорданов.

След това той и колегите му от ИТН напуснаха пленарната зала.

Малко след това "Има такъв народ" дадоха брифинг в кулоарите на парламента. Там кандидатът за управител на БНБ Любомир Каримански размаха лист хартия със заплаха, която получил от анонимен източник.

"Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни!!!", е текстът на заплахата, която Каримански получил. Припомняме, че негов конкурент за поста е Андрей Гюров от партньорите от ПП в управляващата коалиция. 

Иначе преди това в НС също имаше емоции. Премиерът Кирил Петков използва несъществуваща в българския език дума "алангро" (бел. ред. - правилното е "ангро") и това отприщи смях в опозицията. Те го обвиниха, че не знае родния си език и го помолиха да го научи. Той пък им отвърна, че се хилят докато говори за положението на 15 български моряци, които се намират под военна обстановка на кораб в Украйна. 

Петков обясни, че през лятото интерконекторната връзка между България и Гърция ще бъде готова и, че в последните 2 месеца е свършена повече работа по проекта, отколкото в последните няколко години, а причината е, че той поддържа отлична комуникация с колегата си от южната ни съседка - Мицотакис.

#Кирил Петков #ИТН #ПП #Тошко Йорданов #любомир каримански

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »