Няма да спират парното в София засега

Няма да спират парното в София засега
A A+ A++ A

„Топлофикация София“ няма да спира парното през следващите дни, съобщава дружеството на официалния си сайт.

„Поради очаквано застудяване в следващите дни и среднодневни температури под 12 градуса „Топлофикация София“ ще продължи да предоставя услугата отопление до настъпване на необходимите условия за преустановяването ѝ“, пише в съобщението. От дружеството „продължават да следят ежедневно данните предоставени от НИМХ“.

Само ден по-рано дружеството обяви готовност за спиране на отоплението. 

Според наредбата това трябва да се случи до 30 април или ако средната денонощна температура в три последователни дни е над +12° С, както и прогнозата за следващите 7-10 дни да е за трайно затопляне.

Битовите клиенти могат да заявят дата за по-ранно спиране на отоплението. За целта трябва да посетят най-близкия център за обслужване на клиенти, да попълнят заявление и да представят решение от общото събрание на етажната собственост за по-ранно спиране.

Стопанските клиенти, в това число детските градини, училищата и здравните заведения, също могат да заявят по-рано изключване на парното. Достатъчно е директорът/управителят да изпрати писмено заявление в обслужващия ги топлорайон или в Централно управление на дружеството.

#парно #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"