Митева: Премиерът предложи на Каримански да е бг представител в Световната банка

Митева: Премиерът предложи на Каримански да е бг представител в Световната банка
A A+ A++ A

Премиерът Кирил Петков е предложил пост, далеч от България на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански. Това обяви депутатът от "Има такъв народ” Ива Митева в студиото на НОВА. Тя посочи, че става въпрос той да стане представител на България в Световната банка.   

"Депутат от "Продължаваме Промяната” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от министър-председателя, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България”, посочи тя.

"Не е идеята ние, които сме в България и сме натрупали опита си и знанията тук и сме влезли в политиката, за да вършим нещо и да дадем това, което сме научили, да отидем в чужбина. А тези, които са били в чужбина и нямат тези знания и опит, изведнъж да дойдат да ни управляват. Доста е странно, обезпокоително е, тревожно е и показва, че няма честна игра. А всъщност нали затова дойдохме”, подчерта Митева.

От вчера няма нови заплахи към Любомир Каримански, разкри още Митева. "Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение да се появяват такива заплахи”, добави тя.  Според нея е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи. "Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи”, категорична е Митева.

От кого идва заплахата към Каримански, Митева коментира така: "Смятам, че са хората, които стоят от другата страна и правят всичко възможно тази кандидатура да не се случи. Видяхте какво стана и с кворума, как вдигнаха изкуствено мнозинствата за приемане на решения. Само и само, за да не събере нито един от двамата кандидати 121 гласа”, каза тя.

Идва ли заплахата към Каримански от "Продължаваме Промяната” тя обясни: "С целия натиск, който му се осигурява напоследък и който се прави върху него - смятам, че идва някъде оттам”, е нейното мнение.

Тя коментира и призива на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури. "Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му”, заяви още тя.

Снимка: Стоп кадър/НОВА

#Ива Митева #Кирил Петков #пост #управител на БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »