Треска за олио в Бургас: Пазят го от крадците с чипове

Треска за олио в Бургас: Пазят го от крадците с чипове
A A+ A++ A

Олиото стана най-желаният продукт и от крадците. Звучи невероятно, но читател на бургаския сайт "Флагман" е изпратил снимка в редакцията от голяма търговска верига в морския град, за да покаже как търговците защитават бутилките с персонален чип, тъй като били сред най-крадените стоки. 

За да се защитят от набезите на крадците, се повиши и търсене на средства за самозащита, установи репортерска проверка на изданието. Хората си купували най-вече лютив спрей.

Възрастен мъж от Бургас, който още в първите дни на войната в Украйна надушил, че цените ще полудеят и успял да се презапаси с олио, споделил пък пред своята лична лекарка, че има проблеми със съня. Оказало се, че човекът е загрижен не само за бежанците от бившата съветска република, но и за своите хранителни запаси. 

Хората се презапасвяват и с брашно, и със захар, защото медиите им насаждате страх, коментира лекарката, пожелала анонимност. Тя припомни как бе отразена новината за починалия бургазлия на опашка в голям хипермаркет и екшънът в Германия, при който касиерка бе заплашена с убийство, защото не разрешила на две жени и трима мъже да си купят 30 литра олио. Единият от тях дори бил въоръжен с камък и по чудо няма пострадали.

Заради тревожните очаквания хората са принудени да се презапасяват и от страх да не бъдат ограбени, се превръщат в затворници в собствените си домове, не смеят да излязат от тях, а вечер сънуват кошмар. 

Междувременно заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев съобщи, че цената на олиото се е закрепила на нива от 5 лева за литър. 

Заради надутите цени на брашното, олиото и електроенергията поскъпнаха и козунаците. Това е една от причините жените с добри кулинарни умения да си ги замесят сами, а някои вече си препълниха фризерите в очакване до Великден да станат още по-“солени“ за джоба, пише Флагман.бг.

#Бургас #презапасяване #олио #хранителни продукти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"