ПП: Саботират ни на всяка крачка, но няма да се откажем и ще върнем самочувствието на народа

ПП: Саботират ни на всяка крачка, но няма да се откажем и ще върнем самочувствието на народа
A A+ A++ A

“Има опит за промяна на дневния ред на обществото. Дневен ред, който трябва да включва връщането на справедливостта, достойни доходи, повишаване на качеството на живот и самочувствието на българските граждани.” Това обяви в декларация от името на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

“В текущия обществен дебат настоящата опозиция се опитва да замете идеята как се стигна до това управление и защо хората поискаха промяна. В последните дни дори виждаме отказ от отговорно поведение и целенасочена кампания, която цели да провали това управление.

Да, в България има множество кризи – някои наследени, а други международни. Излизайки от Ковид кризата, навлязохме в енергийна криза с нереформирана енергийна система, с тежка задлъжнялост и ангажименти, поети от предишното редовно управление.

Обръщаме се към всички български граждани, за да напомним защо изобщо влязохме в политиката, защо поехме управлението на страната, защо не се отказваме в турбулентни времена, когато срещаме съпротива и саботажи на всяка крачка от пътя си...

Защото зад нас стоят интересите на българските граждани!

Българските граждани, които отказаха да бъдат безобразно крадени, които отказаха да бъдат лъгани, които отказаха да бъдат заложници на корупционни интереси.

Българските граждани, които искат да се върнат от чужбина, които искат подредена и просперираща България, които искат бъдеще в своята родина!

Често чуваме за „червените линии“ на този или онзи. Но кои са „червените линии“ на обществото? С какви очаквания ни натовариха българските избиратели?

Борба с корупцията на всички нива, рестарт на икономиката, реформа на съдебната система,

на образованието и здравеопазването, модернизация на армията, активна роля в ЕС и на Балканите.

Това са и нашите „червени линии“. Основната „червена линия“ е отстояването на интересите на българските граждани!

Ето защо още утре сме решени да закрием спецсъда и спецпрокуратурата! Ето защо държим на контрол при отпускането на публични средствата за пътна поддръжка – това са парите на всички данъкоплатци.

Ето защо се борим за достойно заплащане на лекари и учители, за увеличение на пенсиите.

Ето защо за нас приоритет са инвестициите в образованието, осигуряването на ръст на икономиката, дори в условията на война в Европа. Основен наш фокус е облекчаването на ценовия шок, който конфликтът породи.

Никога няма да се примирим с лобистки поправки, никога няма да се примирим с корупционни практики, никога няма да се откажем да се борим за пълна прозрачност в управлението на държавните средства!

Отворени сме обаче да работим заедно за България!

Отворени сме да продължим промяната на страната, заедно с всички, които считат, че благоденствието на българските граждани е тяхната лична „червена линия“, от която няма да отстъпят.

Защото правилното и справедливо разходване на публичните средства, привличането на инвестиции с висока добавена стойност, осъществяването по правилен начин на заложените в Плана за възстановяване и устойчивост проекти в комбинация с проекта за реформи, ще променят осезаемо България. Ще я направят по-справедлива, по-богата, ще й осигурят бъдеще”, каза Андрей Гюров.

Тази седмица правели първа голяма крачка с гледането на второ четене на закриването на специализираните съд и прокуратура, станали символ на превзетата държава.

“Партиите от управляващата коалиция се явиха на избори с тази заявка, с това обещание към избирателите! Следват реформа на КПКОНПИ, промени в Закона за обществените поръчки, Закона за устройството на територията и други ключови законодателни промени.

Постигането на промяна в България може да стане само при работеща и истински независима съдебна система в България. Призоваваме всички да последват съвестта си и да вземат правилното решение. След което да продължим да работим стъпка по стъпка заедно, за да постигнем общите си цели!

“Продължаваме промяната” е национално отговорна формация с държавническо поведение,

поела ангажимент пред българските граждани за прозрачност, принципно управление и нетърпимост към корупцията.

Затова влязохме в политиката, затова ни се довериха българските граждани, а ние няма да ги подведем. Това сме ние!”, завърши декларацията на ПП.

Говорителят Андрей Гюров успя да я изчете въпреки постоянните подвиквания от редовете на ГЕРБ-СДС.

#ПП #Андрей Гюров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"