Депутатите влязоха в остра схватка за закриването на спецпрокуратурата НА ЖИВО

Депутатите влязоха в остра схватка за закриването на спецпрокуратурата НА ЖИВО
A A+ A++ A

Остри дебати за закриването на специализираната прокуратура в парламента

От управляващата коалиция изказаха съмнения относно почтеността на специализираната прокуратура, предаде БГНЕС.

„Закриването на специализираните съдилища не означава, че никой няма да се бори с този феномен, но означава, че най-накрая някой ще започне да се бори с корупцията. Този епилог трябва да се случи, за да започне нещо, което не познаваме в последните 15 години, а именно качествена и правова борба с корупцията“, каза Крум Зарков от БСП.„След като се мобилизирали такава силна международна подкрепа към специализираната прокуратура, може да споделите с тази международна общност, че тези в специализираната прокуратура са тези, които искаха СРС спрямо протестиращите граждани през 2020 година“, каза Атанас Славов от „Демократична България“.

От опозицията заявиха, че специализираната прокуратура си върши работата, а обвиненията за нейната безполезност са манипулативни.

„Не ние сме мобилизирали нечии структури. Хората ни управляват и виждат какво се случва. За мен вие говорите празни приказки, които се опитвате да насаждате и през министър Рашков. Нищо не се доказа“, каза Анна Александрова от ГЕРБ.

Дани Каназирева призова да се спре с манипулациите. „Няма да ви посочвам дела, ще ви запозная с делата. Вие явно не познавате какви дела се гледат в специализирания съд, когато статутът на магистратите не е уреден, това рефлектира върху хода на делата“, каза тя.

Екатерина Захариева заяви, че са направени скандални предложения, които са очевидно лобистки. „Вие ще носите отговорност. По отношение на организираната престъпност правосъдието няма да стане по-добро“, каза тя.

#НС #спор #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"