NoviniteGroup връчиха годишните си награди "Личност в Новините 2021"

NoviniteGroup връчиха годишните си награди "Личност в Новините 2021"
Личност в Новините 2021
A A+ A++ A

Наградите получиха Димитър Димитров от Алтерко, Свилен и Константин Рангелови от Дронамикс, доц. Кунчев, д-р Илиев, Златните момичета и Мария Бакалова

 

За 21-ва поредна година Novinite.com, най-голямата англоезична информационна агенция в България, връчи годишните си награди „Личност в Новините“.

Наградите получават най-успешните и утвърдени личности, попаднали в новинарския поток през 2021-ва година, допринесли и за положителния имидж на България по света.

Димитър Димитров - предприемач и собственик на българската IT компания „Алтерко” бе награден като „Личност в Новините 2021”, за невероятните успехи на компанията и листването й на Франкфуртската фондова борса.

Бизнес фокусът на корпорацията е върху разработването и дистрибуцията на IoT продукти и решения.През 2015 г. Алтерко Роботикс, едно от дъщерните дружества, лансира първия си GPS/GSM часовник за деца, носещ името MyKi Watch, след което представя и гама от продукти за автоматизация на дома – Shelly.

Изключителният успех на компанията в чужбина помага за положителния имидж на България в цял свят. Това е и предпоставка за привличане на чуждестранни инвеститори у нас.

 

Наградата "Почетни посланици на Новините 2021" в категория Бизнес получиха Свилен и Константин Рангелови – създатели на най-успешния български стартъп „Дронамикс“, който привлече интерес за 26 млн. лв. при публичното предлагане на акциите си. 

 

Дружеството разработва дрона Black Swan - нов тип товарен самолет, който е малък, безпилотен и икономичен, и може да транспортира 350 кг над 2500 км на цена, която е с над 50% по-ниска от стандартните самолети.

Двамата братя споделиха откъде идва името на безпилотния им самолет "Черният лебед" и благодариха за отличието.Терминът “черен лебед” идва от 17 век и поговорката, че “Всички лебеди са бели”. В този контекст чернияt лебед е символ на невъзможното. Откриването на черните лебеди през 18 век в западна Австралия, метаморфозира термина в нещо, което е било изключено да се случи, но все пак е възможно и реално постижимо при изключителни случаи и обстоятелства.

Доц. д-р Ангел Кунчев беше отличен със специалната "Награда за принос 2021" за неуморния си труд и решаването на проблемите в здравната система по време на ковид пандемията в България.

Главният здравен инспектор на републиката разказа за проблемите, с които се е сблъскал по време на пандемията, и благодари на екипа за задълбоченото и позитивно отразяване дейността на медиците. Според него, е нужно именно такова отношение и запознаване широката общественост с неуморната работа на медицинските специалисти, които полагат непрестанни грижи за болните от ковид и благодарение на които излекуваните вече са в пъти повече от заболелите.

Доц. Кунчев пожела още повече позитивизъм в отразяването на хуманната им дейност.

"Награда за принос 2021" получи и Д-р Аспарух Илиев за непрекъснатите му усилия за научно обяснение на процеса на ваксинация и ползите от нея.

Той беше възпрепятстван да присъства лично, но изпрати специално видеообръщение, с което благодари за наградата и сподели, че в Швейцария ковид продължава да доминира, макар и в по-лекия си Омикрон вариант.

Изключително съм признателен, че ми връчвате награда наравно с доц. Ангел Кунчев, който беше един от флагманите, изнесъл на гърба си огромна част от тежестта на борбата срещу ковид кризата в едни много трудни обстоятелства”, каза той и благодари на цялата медийна група за това, което много малко медии са успели да постигнат.

Вие намерихте баланса между мнения, които невинаги бяха еднакви – от една страна, и научният, аргументиран подход, представен обективно – от друга. Това показва колко добре медиите, специалистите и държавно отговорните лица могат да работят заедно, стига да имат доброто желание”.

Наградите бяха връчени от изпълнителния директор на Novinite Group -Даниела Кетенлиева, която благодари на всички победители и им пожела да бъдат все така успешни, вдъхновяващи и посланици на позитивното.

По традиция, наградите се връчват в офиса на M3 Communications Group, официален партньор на "Личност в Новините", като изпълнителният директор Максим Бехар също поздрави всички наградени.

Събитието приключи с коктейл.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Победителите в Личност в Новините 2021“ бяха избрани от екипа на NoviniteGroup след активно проучване на най-успешните и утвърдени личности, попаднали в новинарския поток през 2021-та година, допринесли и за положителния имидж на България по света.

Освен наградата „Личност в Новините 2021“, бяха връчени наградите „Почетни посланици на Новините“, както и "Специални награди за принос".

Ето и имената на всички призьори:

"Личност в Новините" за 2021-ва година:

Димитър Димитров – предприемач и собственик на българската IT компания „Алтерко”за невероятните успехи на компанията и листването й на Франкфуртската фондова борса

"Почетни посланици на Новините" за 2021-та година:

"Почетен посланик на Новините 2021" в Категория „Бизнес“

Свилен и Константин Рангелови – създатели на най-успешния български стартъп „Дронамикс“, който привлече интерес за 26 млн. лв. при публичното предлагане на акциите си

"Почетен посланик на Новините 2021" в Категория „Култура“:

Мария Бакалова за номинациите и наградите, които получи по време на актьорската си кариера през годината

"Почетен посланик на Новините 2021" в Категория „Спорт“:

Българският национален ансамбъл по художествена гимнастика за спечелената Олимпийска титла по художествена гимнастика по време на игрите в Токио

Специална Награда за Принос 2021 :

Доцент д-р., д.м. Ангел Кунчев е награден заради неуморния си труд и решаването на проблемите в здравната система по време на ковид пандемията в България

Д-р Аспарух Илиев е ръководител на експериментална лаборатория в Бернския университет, нагараден е за непрекъснатите му усилия за научно обяснение на процеса на ваксинация

 

#Личност в Новините 2021 #Личност в Новините #Почетен посланик на Новините #Димитър Димитров #Алтерко #Ангел Кунчев #аспарух илиев #Мария Бакалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »