Мощен Григор надви Хуркач в драма и е на полуфинал в Монте Карло

Мощен Григор надви Хуркач  в драма и е на полуфинал в Монте Карло
A A+ A++ A

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на Мастърс турнира в Монте Карло, побеждавайки Хуберт Хуркач с 6:4, 3:6, 7:6 (2).

Хасковлията проби още в третия гейм в срещата, при това - на нула. Нещо повече - паралелно с пробива той взе два поредни сервис гейма без допусната грешка и влезе в невероятна серия от 12 поредни точки. Хуркач се окопити и след това беше стабилен при подаванията си, но нашето момче не допусна изненада и затвори частта с 6:4, като единствено в шестия гейм на сета даде искрица надежда на своя противник.

В началото на втория сет Димитров спаси точка за пробив, но се пропука в шестия гейм и беше пробит за 2:4. Не след дълго полякът изравни сетовете, постигайки висок процент (83%) при спечелените точки на втори сервис. 

В първия гейм на решителния трети сет Григор беше пробит, но веднага осъществи рибрейк! Двамата взимаха подаванията си сравнително безпроблемно до осмия гейм, в който българинът имаше два брейкбола, но ги пропусна и веднага след това беше пробит, макар да водеше с 30-15. 

Сервирайки за мача при 5:4 гейма в своя полза, Хуркач изостана с 15-40 и Гришо реализира втората си възможност за пробив - 5:5, за да се доближи на гейм от успеха малко по-късно. Следващото сервиране на Хуркач се разклати при 30-30 и 40 равни, а след 2 часа и 16 минути Димитров стигна до първи мачбол, който беше спасен от противника му с воле на мрежата. 

При втория мачбол за Гришо първият сервис на Хуркач го предаде, но той вкара страхотен втори сервис и отново с воле на мрежата оцеля. Последва ас и след изпусната инициатива от българина битката влезе в тайбрек. В него Димитров стигна до мини пробив, взе следващите си подавания и дръпна с 4:1 точки. Тук вече полякът загуби присъствие на духа, изкара топката в аут и строши ракетата си. На две точки от победата, Григор показа характер и стигна до нови 4 мачбола! Той реализира първия от тях и се класира заслужено за полуфиналите след 2 часа и 29 минути на корта днес.

На полуфиналите първата ни ракета ще играе с Алехандро Давидович Фокина, елиминирал Тейлър Фриц в три сета, а преди това и Джокович.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"