Влакът София-Истанбул тръгва пак на Великден

Влакът София-Истанбул тръгва пак на Великден
A A+ A++ A

От 25 април се възстановява движението на международния влак, който пътува между София и Истанбул. Това става ясно, след като ръководствата на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха влакът отново да започне да пътува преди началото на летния сезон, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

Международният влак отново тръгва, след като бе спрян през юни 2020 г. заради пандемията от COVID-19. Пускането стана след договорка между ръководствата на БДЖ и турските железници (TCDD), влакът да пътува преди началото на летния сезон.

Причината е, че има много запитвания на граждани, които са ползвали иискат да ползват влака от София до Истанбул.

След двегодишно прекъсване международната композиция потегля в 22.00 ч. от 25 април т. г. от турския мегаполис и ще пристига на Централна гара София в 9.35 ч. В обратната посока от София към Истанбул влакът ще заминава по разписание в 18.30 ч. от 26 април и ще достига крайната си дестинация Истанбул в 7.00 ч. В състав на композицията ще има спални вагони и вагони за седящи. От 3 юни т. г. е предвидено да се включен и директен вагон за пътуване между Букурещ и Истанбул за летния сезон.

Информация, билети и подробности може да се получат от служителите в железопътните бюра и билетните каси за международен превозен документ в гарите в страната или на националния информационен телефон 02/931 11 11.

#влак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »