Парадокс: Защо мъжете напускат добрите и порядъчни жени?

Парадокс: Защо мъжете напускат добрите и порядъчни жени?
A A+ A++ A

Имам приятел, който подходи към брака много прагматично. Той не очакваше да се влюби, затова избра жена на свой принцип.

Той щателно изучаваше личността на всички жени, които познава, като ги съпоставяше по отношение на възрастта и стандарта на живот. Искаше дама без лоши навици, без наследствени болести, с обноски и вкус, да не е "ходила" по мъже, т.е. да няма деца от предишни бракове, с кулинарни умения, чувство за хумор, да бъде духовно богата...

Наистина ли съществува такава жена? И тогава той избра жената, която искаше. И получи това, което винаги е искал: жена му да работи, да поддържа апартамента чист, да гледа най-новите филми и да чете бестселъри.

Никога не се е оплаквал от лошо настроение или главоболие. И никога не се оплакваше от здравето си. След това започнаха да планират дете. И тогава мъжът разбра, че все още търси тази „перфектна“ жена.

Отстрани изглеждаше, че е получил това, което е искал винаги. Но все още нещо му липсваше. Той осъзна, че жена му му е скучна, въпреки че е оправдала всичките му очаквания. Осъзна, че търси онези сладки черти, усмивка, поглед, от който сърцето му да потрепва.

Той осъзна, че понякога иска по-силни емоции. А със съпругата му всичко е толкова премерено и чисто, като в интензивното отделение. Няма причина за ревност, без съмнение.

В главата му отекна: „Ако напуснеш тази жена, ще сгрешиш. А останалите нямат търпение да я "откраднат". Тя наистина е много добра. — Но животът с нея е толкова скучен..."

Татяна Устинова, руска писателка, също описва тази ситуация в една от книгите си:

„Бившата му съпруга е добър човек. Тя не е алчна, не е скандалджийка, не харчи пари, ходи на работа. Не ходи по заведения нощем, не пие, родителите й са нормални. Но все пак мъжът се интересува от всичко, което жена му не е, а това е: темперамент, скандали - всички онези неща, които тя никога не е правила.

Да, тя обичаше работата си, творбите на съвременните художници, бързите коли. Обичаше да прави сладкиши, да чете книги на детето, да посещава музеи. Но какво разпалваше страстта ѝ? Тук той беше объркан и дори за известно време се мъчеше да си спомни какво точно бе онова, което разпалваше страстта на жена му.

Оказа се, че нищо. — Или поне за толкова години брак, той така и не разбра. Така че, моят приятел, в крайна сметка, остави перфектната си жена - тя не беше достатъчно добра жена за него! ”

Източник: zajenata.bg

Снимка: volkovysk.by

#мъже #жени #отношения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »