Дмитрий Медведев: Мазохистите в Европа да знаят, че дефолт на Русия значи хиперинфлация за тях

Дмитрий Медведев: Мазохистите в Европа да знаят, че дефолт на Русия значи хиперинфлация за тях
A A+ A++ A

Екс руският президент Дмитрий Медведев предупреди Европа, че може сама да си създаде икономически проблеми вследствие на затрудненията, които създава на Русия, предаде ДПА.

"Дефолт на Русия може да стане дефолт на Европа", каза Медведев, който понастоящем е заместник-председател на руския съвет за национална сигурност.

Той обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че иска да докара неговата страна до банкрут и описа нейните действия като "тайни намерения на мазохистите от Брюксел".

Относно строгите санкции на Запада срещу Русия Медевев каза, че те може да доведат до хиперинфлация в ЕС, за което "вече няма да могат да бъдат обвинявани злите руснаци".

Той предположи още, че Европа може да изпита недостиг на основни храни и че украинските бежанци ще предизвикат "вълна от насилствена престъпност" в европейските държави.

В началото на месеца Медведев заяви, че Русия разполага с достатъчно запаси, за да гарантира потребностите си. Той изтъкна, че Русия ще търгува с продоволствие и земеделски продукти само с "приятелски" държави.

"Ще доставяне продукти само на нашите приятели, които са много, но не са в Европа и Северна Америка. Ще продаваме срещу рубли или в националните им валути в съгласувани пропорции. Няма да доставяне наши стоки и селскостопанска продукция на нашите "неприятели". А от тях няма и нищо да купуваме", заяви той.

Според Медведев много държави по света зависят от продоволствените доставки от Русия, а това е "тихо, но страшно оръжие".

#Дмитрий Медведев #Русия #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »