30 жени и деца от Украйна изчистиха боклуците в благоевградския парк Бачиново

Общество | 18 април 2022, понеделник / 12:30| Показвания:Страхотна инициатива от група беженци от Украйна в Благоевград. За нея свидетелства Борис Джолев:

Приятели, какво е „показнО“? „ПоказнО“ е когато някой толкова умело ти показва как се прави нещо, че сам си казваш „Ето така се прави. Ето така трябва всички да го правим“.

Вчера 30-на жени и деца от Украйна ни направиха „показнО“. Показаха ни как в едни ужасни времена за тях, човек може да е силен, смел, достоен, смирен, благодарен, трудолюбив и отговорен към ближния. Хората организираха, подготвиха и изчистиха любимия на всички ни парк Бачиново с минимална помощ от група благоевградчани. Групата благоевградчани, докато събирахме отпадъците любезно оставени от любителите на барбекюто, си казвахме за жените и децата от Украйна „показнО“.

Нека не забравяме, че в огромната си част благоевградчани сме потомци на бежанци. Много от нас сме израснали с трагично-драматичните истории на нашите предци, които са оставяли всичко, което имат, за да запазят националното си самосъзнание и не позволят някой си да им взима свободата. Едно друго показнО на над 100 години.

Само от нас зависи!


Тагове: бежанци, Благоевград, Бачиново

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси