На 27 април връчват наградата за къс разказ „Рашко Сугарев“ за 25-и път

На 27 април връчват наградата за къс разказ „Рашко Сугарев“ за 25-и път
A A+ A++ A

Именито жури всъстав Димитър Коруджиев, Георги Величков, Деян Енев и Теодора Димова ще определият лауреатите в 25-ото издание на Националния конкурс  за къс разказ на името на Рашко Сугарев.

На 27 април ще стане ясно кой от дванайсетимата млади автори до 35 години ще получи първа, втора и трета награда, чието парично изражение се осигурява от НДФ „13 века България“.

По традиция призът се връчва на 23 април - Световния ден на книгата, авторското право и четящите хора. Тази година, обаче той съвпада с Великденските празници и затова церемонията се отлага с няколко дни. Тя ще се проведе в зала „Проф. Васил Геров“ в седалищетоградата на НДФ „13 века България“от 16 часа.

Наградата „Рашко Сугарев“ е част от активната политика на НДФ „13 века България“ за подкрепа на младите хора и през изминалите двадесет и четири години с нея са отличени над 75 автори. Някои от тяхднес вече са именити творци като Алек Попов, Георги Господинов, Йордан Ефтимов, Ангел Игов, Стоил Рошкев, Борис Минков, Оля Стоянова, Димитър Ганев, Йорданка Белева, Силвия Томова, Васил Георгиев, Андон Стайков, Александър Шпатов, Антон Терзиев, Владимир Полеганов.

Отличието неслучайно носи името на Рашко Сугарев - той е бил признат майстор в краткия жанр, а неговият съратник и член на журито Георги Величков го определя като „пришелец от друга планета“.

Снимка: НДФ "13 века България"

#НДФ 13 века България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »