Загинали и ранени при пожар в руски военен изследователски институт

Загинали и ранени при пожар в руски военен изследователски институт
A A+ A++ A

Петима души загинаха, а най-малко 25 бяха ранени при голям пожар днес във военен изследователски институт в град Твер, на 160 км от Москва, съобщиха руски медии и Франс прес, като се позоваха на спасителните служби.

Руската телевизия излъчи кадри с гъст черен дим, издигащ се над внушителната четириетажна сграда на Централния изследователски институт на руските въздушно-космически сили, предаде БТА.

Според свидетели, цитирани от телевизията, няколко служители на института са скочили през прозорци на горните етажи, за да избягат от пламъците, обхванали 1000 кв. м площ. 

Седем от ранените са били хоспитализирани, включително трима в интензивно отделение, съобщи говорител на Тверската областна болница, цитиран от официалната агенция ТАСС.

По предварителна информация пожарът може да се дължи на остарялата електрическа инсталация на сградата, съобщи ТАСС. Руските спасителни служби казаха, че броят на жертвите може да нарасне.

Според руското министерство на отбраната институтът се занимава с изследвания, свързани с руската аерокосмическа отбрана, както и с разработването на нови системи за противовъздушна отбрана.

Пожарите, причинени от остарели електрически инсталации или неспазване на стандартите за безопасност и при които умират хора, остават често явление в Русия.

 

Източник:БТА
 
Снимка: Стоп кадър

#пожар #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »