Два са украинските товарни самолети, летели до Бургас и Варна, съобщи Атанас Чобанов

Търговия | 22 април 2022, петък / 16:30| Показвания:Два товарни украински Ан-12 са засечени тия дни във Варна и Бургас, съобщи днес в профила си във Фейсбук журналистът Атанас Чобанов. 

"Двата товарни самолета Ан-12 на украинската компания Motor Sich Airlines имат чести полети до България от началото на руската агресия. UR-11316 лети по класическия военнотуристически маршрут Ужгород - Истанбул - Бургас - Варна - Жешов - Ужгород. Обаче на 9 април засяда в Бургас и чака десет дни. Тръгва си от Бургас вчера, или два дни след като дойде Кулеба да си търси оръжията или парите. UR-11819 е летял директно от Бургас до Ужгород на 11 април, а на 21-22 Жешов - Варна - Жешов.

П.С. В деня, в който дойде Кулеба ви казах, че проучвам информацията как един български контрагент е взел 240 милиона $ за оръжия и муниции, но не ги е доставил. Това нелогично чакане в Бургас и размърдването след като дойде украинския външен министър са части от мозайката.", написа Чобанов.

 

 

Вчера беше засечен единият от двата самолета. Той е излетял от Бургас в 1 часа тази нощ, кацнал е във Варна след 21 минути, а в 4 часа е излетял за Жешов, Полша /полет M96547/. След това същият самолет се е върнал обратно във Варна днес малко преди 12 ч на обяд /полет M96548/.  Това показват данните от портала FlightRadar24.

Според bTV, движението на самолета засилва подозренията, че България вече изнася оръжия за Украйна.

Фирмата собственик на машината е свързана с “Мотор Сич” - украинско държавно предприятие, специализирано в производството на авиационни двигатели и турбини. Базирано е в Запорожие, където беше и основното летище на авиокомпанията преди войната. 

И до момента няма официална информация каква е била целта на полетите.  


Тагове: украински товарни самолети

Обратно  

Търсене

Търси