Байдън и демократите в САЩ в ужас от придобиването на Туитър от Мъск

Байдън и демократите в САЩ в ужас от придобиването на Туитър от Мъск
A A+ A++ A

Говорителката на Белия дом Джен Саки отказа да коментира директно сделката между милиардерът Илон Мъск и "Туитър", но заяви: "Президентът отдавана говори за безпокойството си от силата на социалните мрежи, в това число "Туитър" и други, да разпространяват дезинформация".

Мъск, който казва за себе си, че е ревностен привърженик на свободното слово, придоби влиятелната социална мрежа за 44 милиарда долара.

На фона на опасения от страна на правозащитници, че сделката може да доведе до неограничен поток от реч на омразата, народни представители от Демократическата партия призоваха за повече отчетност. Сенаторката Елизабет Уорън заяви, че придобиването на "Туитър" от Мъск е "опасно за нашата демокрация".

"Милиардери като Илон Мъск играят по различни правила от всички останали, като трупат власт в своя собствена изгода. Нуждаем се от данък върху богатството и солидни правила, за да търсим отчетност от страна на големите технологични компании", добави тя.

Конгресмени от Републиканската партия в САЩ приветстваха новината, че милиардерът Илон Мъск е купил "Туитър", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Консерватори многократно са обвинявали "Туитър", че заглушава гласовете на хората с десни възгледи. Те приветстваха перспективата за по-малко контрол под ръководството на Мъск, който в миналото е критикувал работата на модераторите в "Туитър". "Свободното слово се завръща", написа в "Туитър" конгресменът републиканец Джим Джордан. "Надявам се, че Илон Мъск ще помогне да се ограничат големите технологични компании в цензурирането на потребители с различна гледна точка", каза сенаторката републиканка Марша Блакбърн.

#Джо Байдън #Туитър #илон мъск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"