Костадин Костадинов: Правителството вече е заплаха за националната сигурност

Костадин Костадинов: Правителството вече е заплаха за националната сигурност
A A+ A++ A
Българската държавност приключи, тя фалира и правителството трябва да подаде незабавно оставка, обяви на пресконференция във Варна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му парламентарният вот всъщност ще бъде по-скоро референдум, защото българите ще трябва да изберат между възможността да живеят в суверенна държава и това, което е в момента. "Настоящото правителство доказа своята несамостоятелност, решенията му не са негови, а са продиктувани пряко от посолството на САЩ у нас", смята Костадинов. Според него сегашното разпределение на политическите сили в парламента не отразява по никакъв начин настроенията на българското общество, а кабинетът вече е заплаха за националната сигурност.

„Възраждане“ многократно предупреди, че неразумното поведение на България във връзка с конфликта в Украйна ще доведе до тежки последици за бизнеса, икономиката, за всеки гражданин", допълни Костадинов. По думите му спирането на газа е доказателство за това, но не е ясно кой ще понесе политическата отговорност.

Позицията му бе подкрепена и от зам.-председателя на Народното събрание Цончо Ганев, според когото политиката на управляващата коалиция не е да защитава националните интереси. Освен спирането на доставките на газ, Ганев коментира, че атомната електроцентрала е руско производство и всички планови ремонти зависят от доставките на необходимите части. Същото е валидно и за топлоцентралите, посочи Ганев. Според него, ако и доставките на резервни части бъдат преустановени, в България ще се стигне до режим на тока.

Ганев допълни още, че има съмнения кога ще е готов интерконекторът с Гърция, чрез който страната ни ще може да разчита на снабдяване с газ. Той постави и въпрос, ако САЩ наистина започнат да доставят втечнен газ у нас, каква ще е цената на продукта, която ще е принуден да плаща бизнесът.

На пресконференцията Костадинов повдигна и проблем с българска гражданка, която е в болница в Париж. По думите му по време на лечението си там жената е родила, но детето ѝ е било отнето от френските власти, без мотивите за това да са ясни. Според лидера на „Възраждане“ българското посолство във Франция не е реагирало на случая по никакъв начин и затова съпартийците му са потърсили съдействие от външното ни министерство. "Министър Генчовска реагира веднага, но днес момченцето е отнето от майка му", допълни Костадинов.

Той уточни, че заедно със съпартийците си ще настоява българският външен министър да извика френския посланик у нас, който да каже какво става и да съдейства за освобождаването на детето.
 
 
 БТА

#Костадин Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »