Зеленски: Русия с нова поредица от енергийно изнудване на европейците

Зеленски: Русия с нова поредица от енергийно изнудване на европейците
A A+ A++ A

По повод спирането на газовите доставки за България и Полша от Белия дом заявиха, че Русия използва енергийните източници като оръжие. Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди решението на Русия да спре доставките на газ за България и Полша като изнудване на Европа.

„Тази седмица ръководството на Русия стартира нова поредица от енергийно изнудване на европейците. Решението за прекратяване на доставките на газ за Полша и България е още един аргумент в полза на факта, че никой в Европа не може да се надява да поддържа нормално икономическо сътрудничество с Русия”, каза той.

„Русия разглежда не само газа, но и всяка търговия като оръжие. Чака се моментът, в който може да се използва една или друга търговска зона да изнудват европейците политически или за укрепване на руската военна машина, която вижда обединена Европа като мишена. Следователно колкото по-скоро всички в Европа признаят, че е недопустимо да зависим от Русия в търговията, толкова по-бързо ще бъде възможно да се гарантира стабилност на европейските пазари”, добави той.

#Зеленски #война #Русия #газ #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »