Зеленски: Русия с нова поредица от енергийно изнудване на европейците

Свят | 28 април 2022, четвъртък / 09:00| Показвания:По повод спирането на газовите доставки за България и Полша от Белия дом заявиха, че Русия използва енергийните източници като оръжие. Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди решението на Русия да спре доставките на газ за България и Полша като изнудване на Европа.

„Тази седмица ръководството на Русия стартира нова поредица от енергийно изнудване на европейците. Решението за прекратяване на доставките на газ за Полша и България е още един аргумент в полза на факта, че никой в Европа не може да се надява да поддържа нормално икономическо сътрудничество с Русия”, каза той.

„Русия разглежда не само газа, но и всяка търговия като оръжие. Чака се моментът, в който може да се използва една или друга търговска зона да изнудват европейците политически или за укрепване на руската военна машина, която вижда обединена Европа като мишена. Следователно колкото по-скоро всички в Европа признаят, че е недопустимо да зависим от Русия в търговията, толкова по-бързо ще бъде възможно да се гарантира стабилност на европейските пазари”, добави той.


Тагове: Зеленски, война, Русия, газ, Европа

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси