Крал Фелипе и кралица Летисия посрещнаха президента Радев и съпругата му

Външна политика | 28 април 2022, четвъртък / 21:35| Показвания:Кралица Летисия, която има славата на една от най-стилните жени, бе избрала късо палто в пудрено розово с флорални мотиви. Първата дама Десислава Радева бе облечена в светлосин костюм от две части с акцент сребърна брошка перо. Държавният глава и испанския крал заложиха на класическия тъмен костюм, отбелязва Факти.бг.

Визитата на президента Радев в Кралство Испания е по покана на крал Фелипе VI. Това е първото посещение на български държавен глава в Испания за последните 23 години.

Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева бяха посрещнати от Негово Величество крал Фелипе VI и Нейно Величество кралица Летисия. Държавният ни глава е на двудневно посещение в Испания.

Официалната церемония се състоя в двореца „Сарсуела“, където президентът и испанският крал проведоха среща.

По-рано в Мадрид президентът Радев разговаря с министър-председателя Педро Санчес и с председателя на Конгреса на депутатите на Кралство Испания Меричел Батет.

Партньорството в енергетиката, икономиката и сигурността, както и рисковете за Европа, които произтичат от войната в Украйна, бяха акценти на двете срещи. Обща бе позицията, че преодоляването на многобройните предизвикателства, пред които са изправени държавите членки на ЕС и особено социално-икономическите последици от войната в Украйна, енергийната криза и инфлацията, изискват взаимодействие и взаимна подкрепа в рамките на съюза.

Крал Фелипе и кралица Летисия посрещнаха президента Радев и съпругата му - 4

 

 Снимки: Фейсбук/Румен Радев

 

 


Тагове: Румен Радев, Испания, крал Фелипе VI

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси