Шефът на „Кинтекс“: Завеждам дело срещу Корнелия Нинова

Шефът на „Кинтекс“: Завеждам дело срещу Корнелия Нинова
A A+ A++ A

„Завеждам дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за поредните неистини, изречени по мой адрес, в които замесва „Кинтекс“ ЕАД”. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Александър Михайлов.

Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред медии от 29 април, че е поискала освобождаването му, защото „докато е директор на „Кинтекс“, участва в други фирми с предмет на дейност търговия на оръжие и е прехвърлил договори към тях“.

„Докато до този момент министър Корнелия Нинова правеше само внушения, сега вече казва откровени неистини и това ще стане ясно в съда. Тъй като всяко дело отнема време, а за мен е важно да се разбере цялата истина, ще дам всички факти още сега“, посочва Александър Михайлов в официално изявление до медиите. По думите му при назначаването си той притежава две фирми, регистрирани в търговския регистър.

Според официалната позиция на Михайлов именно на тях министър Нинова се е позовала, подозирайки конфликт на интереси.

„Това, което обаче тя пропуска да каже, е, че тези две фирми никога не са имали или не са кандидатствали за лиценз за извършване на търговия с оръжие, което следва да е ясно на Корнелия Нинова, тъй като регистърът с лицензирани фирми се администрира от ръководеното от нея министерство”, се казва още в позицията.

„Нещо повече, тези две компании никога не са развивали каквато и да е търговска дейност – факт, който може да бъде проверен във всеки един момент. Тези компании са надлежно декларирани от мен в декларацията ми пред КПКОНПИ при назначаването ми за изпълнителен директор и е невъзможно те да са хипотеза за какъвто и да е конфликт на интереси при положение, че никога не са работили“, подчертава Александър Михайлов. Той посочва, че в миналото си е работил в частни компании, занимаващи се с оръжейна търговия, но последната от тях е напуснал на 01.10.2021 г. или близо месец преди да бъдe назначен за изпълнителен директор на „Кинтекс“ ЕАД.

#Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »