Служители на МВР излизат на протест

Служители на МВР излизат на протест
A A+ A++ A

"Липсата на ясна позиция, свързана с конкретен размер за увеличение на основните заплати на служителите в МВР и МП, на фона на ускорените темпове на растеж на инфлация и увеличаващите се задължения, породени от геополитическата криза, ни принуждава да предприемем национални протестни действия в защита на исканията ни поставяни от 20.02.2022 г." Това се казва в съобщение до медиите от Управителните съвети на Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) - двете най-големи синдикални организации в сектор „Сигурност“.

Според тях липсва диалог с управляващите.

"В писмата, които изпратихме до тях, поискахме да се проведе среща, в определени от тях, време и място. Мотивите да поискаме подобни срещи бяха да бъдем запознати с постигнатото до момента в заложеното в Приложение №10 „Вътрешна сигурност“ от Споразумението. Право, което имаме не само ние -представителите на синдикалните организации, но и всички български граждани.
Очакванията на СФСМВР и ССЗБ от подобна среща бяха да се представят дейностите, извършени от народните представители - членове на политически формации, участващи в комисията по Вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.
За нас е необяснима, липсата на отговор, по така поставената тема, предвид поетите задължения и изтичащите срокове, определени от самите представители на политическите партии в обсъждането на въпросното Споразумение. Липсват реални действия в подкрепа на декларираното намерение, изпълнението на предвидените в Споразумението мерки да е прозрачно и във пряко взаимодействие с представители на служителите и синдикалните организации в МВР и МП, както и със структури на гражданското общество", се казва в съобщението им.
 

#МВР #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай