„Волната пеперуда” Кати пред NOVINITE.BG след 15 г. мълчание: Живея на различна вълна!

„Волната пеперуда” Кати пред NOVINITE.BG след 15 г. мълчание: Живея на различна вълна!
A A+ A++ A

Първото си интервю след 15 години медийно мълчание „волната пеперуда” на попфолка Кати даде пред NOVINITE.BG. Вчера, на 13 май, звездата от близкото минало, изпяла редица тотални хитове, сред които „Аз съм волна пеперуда”, „Най ми е добре”, „Нестандартни”, навърши 45 години. Редките й появявания на светски събития и оскъдната информация за сегашното й битие, както и непроменената обич на феновете, неизменно будят интерес към една от най-красивите, обаятелни и непринудени певици в забавния песенен жанр.

Интервю на Ани Романова

Как се чувства една голяма звезда от близкото минало на 45?

Чувствам се прекрасно, а що се отнася до „звезда”, никога не съм обичала тази дума. Винаги съм казвала, че звездите са на небето, а аз съм само популярна личност.

Напоследък си по-активна в социалните мрежи, а и зрителите те видяха – макар и за кратко, като гост сред публиката в „Като две капки вода”. Има ли конкретен мотив да се появиш в публичното пространство?

Дълго време бях пасивна в социалните мрежи и бях решила да не давам интервюта. В един момент обаче почувствах, че заради почитателите ми трябва да съм по-активна във Фейсбук. Направих си и профил в Инстаграм преди около два месеца. Започнах да качвам от време на време  снимки и видях, че има суперголям интерес от страна на феновете ми, които още не са ме забравили, за което много се радвам и им благодаря! Вече имам на ум някакви бъдещи планове за себе си, но е рано да говоря за тях и ще разочаровам читателите ти - още няма да ги издавам. Но с какво ще се занимавам - първо почитателите ми ще научат!

А защо изчезна напълно от медийното пространство през последните 15 години?

По принцип много добре умея да преценявам кога и къде да се появявам. Бях решила да не говоря пред медии, защото през това време нищо особено и интересно не се е случвало около мен. Просто нямаше какво да кажа, нямаше новина, нямаше медиен повод. През тези години приоритетите ми се промениха и се отдадох изцяло на семейството, а целта ми е като на всяка майка – да отгледа детето си здраво и щастливо. Основното ми желание е да съм до Джули, да гледам как расте, да я възпитам. Не случайно казват, че първите 7 години са най-важни, но не са само те! Според мен е важно майката да е до детето дори до пълнолетие, за да не пропусне нито един скъпоценен момент от живота му! Изобщо, станах доста по-консервативна, особено що се отнася до семейството. И съм благодарна на самата себе си, че никога не направих нещо, от което сега дъщеря ми да се срамува!

Иска ли Джули да е певица като теб, или има други интереси?

Когато беше съвсем малка – 4-5-годишна, пееше по цял ден, но вече е голяма - на 15, и има съвсем различни от музиката интереси. Тя учи в езикова гимназия, вече е напреднала с английския.

А ако един ден реши да живее в чужбина?

Мислила съм за това и няма да й попреча. По никакъв начин няма да си налагам собственото мнение за това с какво да се занимава, тя е достатъчно голяма, за да се ориентира какво иска да прави в бъдеще. Разбира се, с годините нейните желания може да се променят, но животът е изцяло в нейни ръце, а аз ще я подкрепям във всяко едно начинание!

Как успяваш да поддържаш перфектни мерки за възрастта си? Ходиш ли на фитнес? Спазваш ли диети и придържаш ли се към определен хранителен режим?

До голяма степен фигурата ми е слаба по наследство. Отделно от това много се движа в ежедневието, но не съм маниачка на тема фитнес. Нямам нищо против него, но лично аз не ходя, защото в зала не се чувствам ОК, а и към мен са приковани много погледи и не мога да се отпусна. Но пък вкъщи правя така популярните планкове, взела съм си едно колело за коремни преси, за крака, общо взето – за тонус на тялото. Иначе, много ми е интересно кангото и съм решила с скоро да се запиша да поскачам!

За здравословното хранене: Не спазвам никакви диети! Но пък опитах най-различни хранителни режими, като се придържах към всяка от тях по доста време – безглутеново хранене, безвъглехидратно, какво ли не. Спирах кафето на два пъти по половин година, което изобщо не е за мен и не ме правеше щастлива... Тези най-различни режими не бяха за отслабване, а за здравословен начин на живот. Но накрая стигнах до извода, че човек трябва да се храни балансирано, без да прекалява с нищо и да не изключва от менюто си напълно големи групи храни. Във всичко трябва да има баланс и всичко трябва да е умерено. „Умереност във всичко”, са казали още древните елини.

Публичният ти образ винаги е бил на блондинка. Експериментираш ли с цвета на косата си? А с маникюра и грима?

Преди много години, когато снимах един клип, пробвах перуки с различни цветове – и черно, и червено. Установих, че русото ми подхожда най-много, затова поддържам косата си руса. Може и да сменя с няколко тона по-светло или по-тъмно, но винаги блонд! И тъй като този цвят изисква доста усилия, като по-често боядисване, правя го на всеки три седмици при Мая Калейска. А когато ми се налага да съм в обществото, ходя при фризьор за прическа – къдрене или изправяне, подстригване. В ежедневието сама оформям косата си, имам всякакви инструменти за това. Отделно, разбира се, ползвам подхранващи маски, шампоани и балсами.

Преди носех ноктопластики, гел лакове, акрил, каквото се сетиш, но вече поддържам по-семпъл, дори къс маникюр, не слагам никакви допълнения към ноктите си, само се оформят и лакират.

Що се отнася до грим, моята най-добра  приятелка Симона Недева е гримьорка и тя често ме гримира, като експериментираме с визията ми с различни цветове.

Каква бяла козметика предпочиташ и защо?

Напоследък преоткрих българската козметика и смятам, че у нас има много изключително качествени продукти – както натурални, така и не толкова. Преди години ми се случи да се обрина от един много скъп крем на известна фирма. Затова съм на мнение, че не най-скъпото е най-качественото.  Иначе обожавам да се мажа с кремове, да си слагам маски на лицето – най-различни за каквито се сещаш, само и само да е лицето ми добре хидратирано с гладка кожа. Пазя се от тежки кремове, които маже да раздразнят кожата или да доведат до алергия. За себе си съм намерила няколко фирми, чиято бяла козметика ми допада и се придържам към тях, много рядко експериментирам, защото понякога това води до недобри резултати! Разбира се, не крия, че купувам от време на време и вносна луксозна козметика.

Как успя да заличиш вертикалната бръчка на челото си, която много те изнервяше, и какви естетични интервенции имаш по себе си?

Гневната бръчка премахнах отдавна – още от 29-годишна си слагам ботокс. Другите мимически бръчици – около очите – също. По принцип, когато ходя при д-р Петрана Каляшева, правя цялата процедура за лицето с ботокс. А в устните си имам хиалурон. Все пак трябва да позабавя стареенето до някаква степен! Имам една-единствена пластична операция – на гърдите, през 2013-а, 7 години след раждането на Джули, при д-р Николай Георгиев.

Преди години си признавала многократно, че не умееш да готвиш. Научи ли се?

Когато се роди Джули, първоначално заради нея се научих да правя супички и пюренца. После минах на скара, сега вече съм на средно ниво, тоест стигнах до по-лесните ястия като мусака, например, но ако трябва да направя нещо по-засукано, не ме търси! Ако трябва да обобщя – в името на дъщеря ми се научих да готвя някои неща.

Не мога да не те попитам – има ли мъж до теб?

Точно в момента – не, няма, макар че не мога да се оплача от липса на мъжко внимание.

Родена си на 13-о число в петък. Фаталистка си?

Не, дори много обичам, когато рожденият ми ден се пада в петък, както беше тази година, макар че повече харесвам Имения си ден – Света Екатерина. По принцип съм вярваща, но без да съм фанатик. Смятам, че вярата е в сърцето на човек, а не в църквата, затова и не се тръшкам, ако по някаква причина не успея да ида в храма на голяма празник.

А татуса на Христос? Още ли го имаш?

Да, това е единствената ми татуировка по тялото.

Къде и с кого си каза „Наздраве” за ЧРД?

Алкохол не пия от 8-9 години, дори по празници. Изключително рядко отпивам глътка бяло вино с газирана вода. Не алкохолът прави веселбата! По принцип посещавам нощни барове, но не с попфолк музика. Отдавна не я следя, дори тв канали с такава не гледам. Разбира се, че винаги се научава – най-малко от интернет за по-интересните и нови изпълнители в тази област. През тези години не съм ходила и на чалготека, както ги наричат сега. И не защото се правя на интересна, просто вече съм на друга вълна. А рождения ден почетохме подобаващо първо в известен ресторант, а после в един бар. С мен бяха най-близките ми хора, което ме прави много щастлива!

 

 

#Кати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »