С 10 души България направи 1:1 с Дания в София

С 10 души България направи 1:1 с Дания в София
Снимка: Гонг
A A+ A++ A

Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 с Дания в световна квалификация в София в мач, в който игра почти 70 минути с 10 десет след червен картон на десния защитник Иван Бандаловски.

След мача в София България има вече пет точки в актива си. Дания има две точки от двете си срещи дотук, след две равенства.

Над 24 000 зрители бяха дошли на стадион „Васил Левски", за да гледат квалификацията срещу Дания на живо.

България се нуждаеше само за седем минути игра, за да поведе, като Димитър Рангелов се разписа след центриране на Иван Бандаловски.

В 27-та минута обаче българските национали останаха с 10 души, след като Иван Бандаловски извърши грубо нарушение, и френският арбитър Тони Шапрон незабавно го изгони.

В 40-та минута датският нападател Никлас Бендтнер преодоля Иван Иванов и Михайлов, за да засече центриране на Крон-Дели отляво, с глава, право в мрежата.

В крайна сметка България успя да запази ценна точка, оставайки без загуба след първите три кръга, на втора позиция във временното класиране в своята група, и ще гостува на Чехия във вторник.

Италия е начело в групата с актив от седем точки, след като в петък победи Армения в Ереван с 3:1; във вторник италианците приемат Дания в Рим.

#национален отбор по футбол #световна квалификация #София #стадион "Васил Левски" #Италия #Армения #Чехия #Иван Бандаловски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"