Трагедия в Италия: Кола на българка прегази деца, ето как се стигна до инцидента

Трагедия в Италия: Кола на българка прегази деца, ето как се стигна до инцидента
A A+ A++ A

Трагедия в Италия. Кола на българка прегази деца в ясла край град Акуила. Инцидентът станал, след като 38-годишната жена паркирала автомобила си пред детското заведение, за да вземе двете си дъщери, а автомобилът тръгнал от самосебеси.

Как се стига до трагичния инцидент разказва Антоанета Николова пред НОВА.

Експертите имат няколко основни версии за случилото се. Смята се, че сънародничката ни не е познавала добре автомобила, тъй като той не е бил неин. Предполага се също, че може да не е задействала ръчната спирачка.

В колата обаче имало и друго дете - момче. Най-вероятната причина за инцидента, смятат експертите, е именно то, тъй като свидетели разказват, че е било зад волана, докато колата се е движела преди да удари децата. Смята се, че то може да е освободило автомобила, докато е бил паркиран.

Четири деца остават в болница. Добрата новина е, че едното от тях, което беше в тежко състояние, вече е по-добре. Припомняме обаче, че при инцидента загина едно дете.

Българката живее в Италия около десет години. Местните, които я познават, споделят добри впечатления от нея - включително родителите на загиналото момче. Тя е под домашен арест, докато се установят причините за случилото се.

#Италия #прегазени деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »