Лекари разкриха коя напитка препазва от рак

Здраве | 20 май 2022, петък / 17:30| Показвания:Лекарите са открили напитка, която предпазва тялото от ракови клетки, поддържа здравето на сърцето и понижава холестерола. 

Според специалистите става дума за чай от една от най-полезните храни, които укрепват имунната система. 

Става дума за диворастящото растение дрян, което ражда червени зрънца, богати на антиоксиданти. 

Дрянът помага за кратко време да се преманат токсините от тялото, които се натрупват поради неправилно хранене и лоши навици като тютюнопушене и алкохол, казават лекари.

Също така, това зрънце помага за ускоряване на притока на кръв и намаляване на високите нива на холестерола. Благодарение на това поддържа здравето на сърдечно-съдовата система и намалява риска от сърдечен удар.

Помага на тези с наднормено тегло да отслабнат. Отварата от дрян, при редовна употреба, до голяма степен решава проблемите със затлъстяването.

Освен това дрянът предпазва тялото от ракови клетки, предотвратява разпространението на рака в други части на тялото. Известен е със своя защитен ефект, особено срещу рак на гърдата, простатата и дебелото черво. Подпомага почистването на зъбите, като премахва бактериите, които се натрупват върху венците.

Дрянът също се препоръчва да се консумира редовно от деца за силна костна система.

Рецепта:

Добавете една супена лъжица сушени плодове от дрян в половин литър вряща вода и оставете да се запари за 15 минути. След това напитката е готова за пиене.

Източник: zdrave.to

Снимка: Pixabay


Тагове: дрян, отвара, предпазва, рак, висок холестерол

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси